vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

O FETIŢĂ DE PATRU ANI MUŞCATĂ DE ŞARPE LA COŞOVĂŢ

O fetiţă de patru ani din satul mehedinţean Coşovăţ a fost transportată cu elicopterul SMURD la un spital din Craiova, după ce a fost muşcată de un şarpe în timp ce se afla cu bunica sa în grădina casei.

unchiul

Andrea Denisa Buzulescu, de 4 ani, se afla joi după-amiază în grădina casei cu bunica sa, când a fost muşcată de picior de un şarpe. Cel mai probabil, fetiţa l-a călcat fără să-l vadă, iar şarpele a ripostat muşcând-o, pentru că localnicii spun că sunt obişnuiţi cu prezenţa acestora prin grădini.

Bunica a sunat repede după ambulanţă, echipajul sosit la faţa locului administrându-i ser antiviperin. Pentru evitarea oricăror riscuri, medicii au decis internarea copilului într-un spital din Craiova, astfel că un elicopter SMURD a preluat pacienta din localitatea Lunca Banului de lângă Strehaia.

casa

„Nepoata mea era la o altă casă pe care o avem în sat împreună cu bunica ei. Mama s-a dus în grădină să ia nişte ridichii, iar şarpele a muşcat-o pe la spate şi a fugit. Din câte am înţeles de la mama era un şarpe foarte mare, dar nu a apucat să-l omoare fiindcă a fugit repede”, spune Ion Buzulescu, unchiul fetiţei.

Părinţii Denisei Buzulescu sunt plecaţi la muncă în Elveţia, iar la Coşovăţ a fost lăsată în grija bunicilor.

Localnicii din acest sătuc spun că în ultimii ani şerpii s-au înmulţit în zonă fiindcă pământurile nu mai sunt muncite, dar şi pentru că sunt multe case părăsite. În Coşovăţ abia dacă mai trăiesc 80 de suflete, majoritatea fiind oameni vârstnici.

localnici

„Trecu un băiat pe aici şi ne zise că a muşcat-o. Acum cu căldurile astea ies şerpii, e timpul lor, nu sunt veninoşi, sunt şerpi normală, de rupă.Am găsit şi la cosit vreo 2-3, vin la lucernă, caută după apă, e secetă. Cred că veni de la râpa aia de sus, vin la nisip” spune Cornel Bădescu

„A mai muşcat un şarpe o femeie în satul vecin, a muşcat-o rău, a fost în spital la Strehaia. Omul ăla care trecu de la prăşit ne spusă că auzi că o muşcă şarpele. Sunt multe hăţişuri, case părăsite, oameni nu sunt, şerpii îşi fac apariţia. Şi pe aici pe drum câţi n-am omorât. Dacă doamne fereşte îl caldă pe coadă muşcă. Acum doi ani de-a muşcat şi nouă vaca. În ultima vreme s-au înmulţit şerpii fiindcă înainte era CAP-ul şi se munceau toate locurile, acum nu mai munceşte nimeni, tineretul e plecat, au rămas doar bătrânii”, spune Marioara Bodescu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top