miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

O NOUĂ ZI DE PROTESTE LA PREFECTURA MEHEDINȚI

Peste 300 de angajați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin au protestat marți, în fața Prefecturii Mehedinți, împotriva Guvernului care refuză în continuare să acorde bani pentru funcționarea companiei până la închiderea controlată, după ce negocierile care au avut loc luni, în Capitală au eșuat.

IMAG0992

Angajații RAAN au ajuns în fața Prefecturii Mehedinți, marți, la ora 8.00 și aveau autorizație de protest până la ora 10.00.

Cum însă președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin a anunțat că li se alătură la Drobeta Turnu Severin, protestul s-a prelungit.

Potrivit liderilor sindicatelor din cadrul RAAN, negocierile care s-au purtat luni, în București, la Ministerul Energiei, legate de revendicările salariaților au durat trei ore și au eșuat, astfel că protestele vor continua în cursul săptămânii.

Miercuri este programat un nou marș de protest al angajaților RAAN de pe platformele Romag Prod și Romag Termo către Prefectura Mehedinți.

Salariații au primit din restanța salarială, bonuri de masă în valoare de 600 de lei și alți 600 de lei le-au intrat în conturi.

Angajații RAAN cer acordarea sumelor de bani necesare funcționării Regiei în perioada următoare, acordarea salariilor restante, preluarea întregii cantități de apă grea din stocurile de la Romag Prod, la rezerva de stat, așa cum a prevăzut memorandumul și asigurarea protecției sociale în cazul reorganizării.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top