sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

O PLOAIE TORENŢIALĂ A FĂCUT PRĂPĂD LA MALOVĂŢ

O ploaie torenţială a făcut prăpăd miercuri seară la Malovăţ, o localitate aflată la 10 kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, zeci de gospodării fiind afectate.

DSCF8542

În numai o jumătate de oră zeci de gospodării de o parte şi alta a DN 67, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Tg Jiu au fost inundate miercuri seară. Apa  a ajuns şi pe drumul naţional, conducătorii auto fiind nevoiţi să conducă cu viteză redusă pentru evitarea producerii unor accidente.

deschidere

Localnicii afectaţi spun că ori de câte ori plouă abundent, apa de pe un versant le inundă gospodăriile. Toate necazurile acestora au început de când Primăria Malovăţ a vândut o carieră de piatră, iar atunci a fost schimbat cursul unei apei.

DSCF8555

„De câte ori plouă aşa se întâmplă, ne aşteptăm tot timpul la ce e mai rău. Acesta este canalul colector care preia toate apele de pe dealul acesta. În urmă cu tre ani, primarul comunei împreună cu consilierii locali au vândut aici o balastieră deasupra satului şi au schimbat cursul apei şi an de an vine şi ne inundă. Eu i-am dat în judecată, am hotărâre judecătorească şi îmi spun că nu au bani. Apa asta se duce în Pleşuvă, dar inundă alte gospodării şi terenuri agricole”, spune  Gheorghe Ciobanu, un locanic afectat.

DSCF8548

„A plouat în abundenţă, m-a inundat de aici de pe versant. M-a inundat de fiecare dată, de aici de sus”, s-a plâns un alt localnic.

DSCF8549

În unele gospodării apa ajunsese până la brâu, dar oamenii s-au mobilizat şi au scos cu găleţile apa din curte.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top