marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

OAMENI ȘI LOCURI DIN STREHAIA, VALORI ÎN AN CENTENAR

Sărbătorirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a fost celebrată la Strehaia, printr-o serie de evenimente organizate de autoritățile locale, pe de o parte pentru a pune în valoare, în anul Centenar, orașul, iar pe de altă parte, pentru a scoate în evidență oamenii comunității.

045B47C6-3CAB-4AB2-88AB-EB62A8E4E6F9

Astfel, pe lângă ceremonialul religios organizat pentru comemorarea eroilor care s-au jertfit pentru înfăptuirea Marii Uniri, de 1 Decembrie, au fost premiați 100 de elevi din unitățile de învățământ, cu performanțe la învățătură, au fost decorați cu titlul de cetățean de onoare personalități ale orașului și au primit diplome de onoare foștii primari și viceprimari din Strehaia, de după 1989.

73E8DAB1-5A6A-49FF-87A2-664150B0EC1C

La inițiativa primarului orașului, Ioan Giura, într-un cadru festiv, 100 de elevi cu rezultate foarte bune la învățătură au primit diplome de recunoștință și cadouri din partea Primăriei.
”Comemorând 100 de ani de la Marea Unire din 1918, am premiat 100 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură. Probabil că printre ei sunt viitorii cetățeni de onoare, viitorii lideri politici sau ai administrației locale. Le doresc să persevereze în munca lor pentru a se desăvârși atât profesional, cât și personal și le mulțumesc pentru faptul că fac cinste comunității noastre!”, a declarat primarul Ioan Giura.
Dacă cei mici au fost premiați într-un cadru festiv, un eveniment deosebit a fost organizat și pentru a se acorda diplome de excelență primarilor și viceprimarilor orașului, de după 1989. În același timp, aleșii locali au scris în Cartea de Onoare și au acordat două titluri de cetățeni de onoare.

EB5D269D-3BEF-4183-902B-64E2E0488617”De-a lungul timpului, Strehaia a dat oameni care au făcut cinste orașului natal, dar și țării. Vă propun astăzi, stimați colegi și invitați, să scriem împreună o pagină în Cartea de Onoare a orașului Strehaia, carte în care nu s-a mai scris din anul 1973, ocazia fiind vizita cosmonautului Dumitru Prunariu în Strehaia.”, le-a transmis primarul Ioan Giura, consilierilor locali întruniți în ședință extraordinară, de 1 Decembrie.
Titluri de cetățeni de onoare a primit ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dăncău, care s-a născut la Strehaia în anul 1977 și care, potrivit primarului din Strehaia, ”face cinste diplomației române și celor de acasă”. Totodată, medicul Lidia Gheorghițescu a primit titlul de cetățean de onoare, un neurochirurg de renume național, ”un om deosebit care poate fi denumit în trei cuvinte: omenie, modestie și credință”, potrivit edilului Ioan Giura.
Dincolo de evenimentele festive organizate, la Strehaia, în an Centenar, conducerea Primăriei a făcut demersurile pentru reabilitarea Monumentului Eroilor și pentru a moderniza strada Eroilor din oraș, două obiective reprezentative pentru momentul 1 Decembrie 1918.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top