duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ORŞOVA: PENSIONARII SE PREGĂTESC DE PROTEST ÎMPOTRIVA TAXEI PE MORMINTE

Câteva sute de pensionari din municipiul Orşova se pregătesc să organizeze un protest în faţa Primăriei Orşova împotriva taxei pe locurile de veci, stabilită la începutul anului prin hotărâre de Consiliu Local la valoarea record de 15 lei pe metrul pătrat.

DSCF2658Preşedintele Sindicatului Pensionarilor din Orşova, Florian Lăpădătescu a delcarat vineri pentru mhalert.ro că de la începutul anului pensionarii au purtat mai multe discuţii cu primarul Ion Manea, în încercarea de a obţine diminuarea taxei record, dar în urma dezbaterilor aprinse, de multe ori, nu s-a ajuns la niciun rezultat, astfel că sunt hotărâţi să protesteze.

DSCF2665

 

“Dacă nu se ajunge la o soluţie pentru diminuarea acestei taxe de 15 lei pe metrul pătrat pentru un loc de veci, în luna iunie vom ieşi în stradă, vom picheta Primăria sau vom organiza un marş de protest. Primarul a zis că suma cu care a fost majorată taxa nu este mare că s-a majorat de la 12 la 15 lei. Păi a fost 12 lei pe mormânt, nu pe metrul pătrat. Acum ajungem să plătim impozit petru locurile de veci mai mult decât pe apartament.”, a explicat revoltat Florian Lăpădătescu.

În numeroasele încercări de a demonstra primăriei că taxa este foarte mare şi nejuistificată, pensionarii au arătat că şi în Timişoara sau Bucureşti, impozitele pentru locurile de veci sunt mai mici decât la Orşova.

Un alt necaz al pensionarilor din Orşova este acela că în municipiu sunt două cimitire, unul în administrarea Primăriei, iar celălalt în administrarea Parohiei, în cel din urmă nefiind percepute impozite.

Locuitorii din Orşova plătesc în acest an o taxă pe locul de veci de peste 80 de lei. Şi asta deşi în cimitir este mizerie, aleile sunt, de fapt, nişte poteci iar pază nu există.

În Orşova, impozitul pentru o garsonieră este de 45 de lei. Pentru un apartament cu două camere se plătesc de 60 de lei iar pentru unul cu trei camere, cel mult 75 de lei.

La protestul pe care vor să îl organizeze în luna iunie, ar urma să participle 300 – 400 de pensionari.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top