miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PANCARTE IN FORMA DE CRUCE LA PROTESTUL RAAN DIN FATA PREFECTURII MEHEDINTI

Peste 500 de angajați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare au participat miercuri, la un nou marș de protest împotriva Guvernului, care refuză să acorde banii pentru funcționarea companiei până la închiderea controlată, oamenii purtând pancarte în formă de cruce cu sloganuri la adresa Guvernului și a administratorului judiciar al unității.

IMAG1015

Marșul de protest a început miercuri dimineața la ora 8, cei peste 500 de salariați mergând pe   jos, din fața sediului central al RAAN, de pe Bulevardul Nicolae Iorga până în fața Prefecturii Mehedinți, pe o distanță de aproximativ doi kilometri.

Atât în timpul marșului cât și în fața Prefecturii, salariații au afișat pancarte confecționate din plută, în forma unor cruci pe care erau scrise mesaje împotriva Guvernului și a administratorului judiciar al RAAN, Ion Tudor cu textele: ”Ponta, ai promis și ne-ai închis!”; ”Tudorele, Tudorele, cât mai vrei  faci avere?”

Altă pancartă în formă de cruce avea textul ”Traicule, nu uita, ai să ajungi la DNA”, mesajul vizându-l pe deputatul de Mehedinți, Rodin Traicu, fost director al RAAN.

Totodată, în timpul marșului și în fața Prefecturii Mehedinți, salariații au huiduit, au strigat împotriva autoritățior locale și au ascultat Imnul Național.

IMAG1012

În timpul protestului, reprezentanții sindicatelor au fost chemați în sediul Prefecturii de către subprefectul de Mehedinți, Felix Manta.

”A avut loc o întâlnire cu reprezentanții RAAN, întâlnire în care aceștia și-au expus problemele cu care se confruntă la nivelul intreprinderii și probleme pe care eu, ca reprezentant al Instituției Prefectului i-am rugat să le scrie și să le înainteze într-un memoriu, pe care de urgență îl vom trimite către Guvernul României și către  ministerul de resort (n.r. Ministerul Energiei), în vederea soluționării cât mai grabnice a acestor probleme.”, a declarat subprefectul județului Mehedinți, Felix Manta la finalul întâlnirii.

Miercuri, în jurul prânzului, protestul din fața Prefecturii Mehedinți s-a încheiat.

Sindicatele din cadrul RAAN au mai depus anterior zilei de mercuri, memoriu la Prefectură cu privire la revendicările lor și situația companiei, iar luni, au participat la negocieri în Capitală cu reprezentanții Ministerului Energiei.

Potrivit liderilor de sindicat din cadrul RAAN, după trei de discuții la Minister, negocierile au eșuat.

Angajații RAAN cer acordarea sumelor de bani necesare funcționării Regiei în perioada următoare, acordarea salariilor restante, preluarea întregii cantități de apă grea din stocurile de la Romag Prod, la rezerva de stat, și asigurarea protecției sociale în cazul reorganizării.

La sfârșitul săptămânii trecute, salariații au primit bonuri de masă în valoare de 600 de lei, din restanța pe care o aveau, alți 600 de lei fiind virați în contul fiecărui angajat.

Protestele la RAAN au început în data de 13 iulie, în fața unităților Romag Prod și Romag Termo, angajații participând la primul marș de protest cursul zilei 14 iulie, care s-a desfășurat pe o distanță de aproximativ nouă kilometri.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top