vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

PENITENCIARUL DR TR SEVERIN: GIGI NEŢOIU A PRIMIT CA RECOMPENSĂ CELE 24 DE ORE DE LIBERTATE

La mai puţin de jumătate de an de când a fost condamnat în “Dosarul Transferurilor” la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, fostul deputat Gigi Neţoiu a fost eliberat pentru 24 de ore  săptămâna trecută, permisia venind ca o recompensă, potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

gigi_netoiu_41570600Gigi Neţoiu a părăsit Secţia de la Vânjuleţ a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, unde îşi execută pedeaopsa în regim semideschis, în data de 28 august, pentru 24 de ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, Alina Săvescu, deşi Gigi Neţoiu nu are decât câteva luni de când a fost transferat la Vânjuleţ, a primit permisia ca şi o recompensă pentru stăruinţa în muncă şi implicarea în activităţile socio-educative de la nivelul Penitenciarului.

Cum s-a luat decizia eliberării pentru 24 de ore?! La nivelul unităţii, săptămânal se întruneşte o comisie de conduită care analizează comportamentul deţinuţilor, iar eliberarea a fost a doua recompensă primită de Neţoiu. Iniţial, pentru comportamentul ireproşabil, lui Gigi Neţoiu i-a fost majorat numărul de vizite permise într-o lună, de la patru la cinci. Câteva săptămâni mai târziu, comisia respectivă a ananlizat din nou comportamentul condamnatului-vedetă al Penitenciarului, astfel că s-a ajuns la concluzia că merită să respire aer proaspăt pentru 24 de ore.

Fostul acţionar al cluburilor Dinamo şi Universitatea Craiova, Gigi Neţoiu ar fi lucrat chiar la construirea unei capele în incinta secţiei de la Vânjuleţ, cu fonduri care provin din donaţii ale apropiaţilor săi, aflaţi în libertate. De altfel, surse din interiorul Penitenciarului au arătat pentru mhalert.ro că Gigi Neţoiu este cel mai cunoscut deţinut de la Vânjuleţ, iar în preajma Sfintei Marii a fost vizitat chiar de Gabriela Vrânceanu Firea şi şoţul său, primarul din Voluntari, Florentin Pandele. Neţoiu s-a împrietenit cu angajaţii unităţii şi speră să iasă cât mai curând din închisoare.

Gigi Neţoiu a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”, în luna martie, alături de Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, pentru tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, prin care au produs un prejudiciu de aproape 11,5 milioane de dolari în dauna statului şi a patru cluburi de fotbal.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top