marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PERCHEZITII ÎNTR-UN DOSAR CU UN PREJUDICIU DE 9 MILIOANE DE EURO. PRINTRE CEI VIZATI, OMUL DE AFACERI GEORGICA CORNU

Polițiștii desfășoară marți dimineața un număr de 61 de percheziții în cinci județe, fiind vizate 49 de persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar în care prejudiciul se ridică la nouă milioane de euro, printre cei vizați fiind omul de afaceri Georgică Cornu, dar și administratorul unor firme deținute de acesta, Lucian Caraiman

perchezitiiPerchezițiile se desfășoară în municipiului Bucureşti și a 10 judeţe: Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, urmând a fi puse în aplicare 49 de mandate de aducere.

Între persoanele vizate sunt, potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Georgică Cornu, acesta urmând să fie adus la audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, împreună cu fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman. Marți dimineața, polițiștii desfășoară percheziții atât la sediul unor firme ale lui Georgică Cornu din Timișoara, cât și la domiciliul său.

Totodată, vizat în dosar este și administratorul unei firme deținute de familia primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, acesta urmând de asemenea să fie adus la audieri.

“Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.”, se arată într/un comunicat al Poliției Române.

Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro.

Polițiștii mai arată că prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

La activități participă 300 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa.

În Mehedinți, prechezițiile se desfășoară patru percheziții: în Drobeta Turnu Severin, Baia de Aramă, Gârdoaia și Bâcleș.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top