sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PERCHEZITII LA CONTRABANDISTII DIN MEHEDINTI

Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins miercuri, în mai multe locaţii din Mehedinţi. Acţiunea a fost coordonată de DIICOT Craiova şi a vizat judeţele Mehedinţi şi Dolj, unde au fost căutate persoane bănuite că au prejudiciat statul cu suma de 250 000 de euro prin contrabanda cu tigari. Suspecţii ar fi adus marfa din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

TIGariProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea au efectuat  46 percheziţii domiciliare. Acestea au destructurat un grup infracţional organizat  specializat în contrabanda cu ţigări. Descinderile s-au făcut la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2014 – martie 2015, pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 250.000 euro.”, arata un  comunicat al DIICOT

În urma percheziţiilor ar urma să fie audiate la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova un număr de 10 persoane.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top