vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PERCHEZIȚII LA FIRME DE PUBLICITATE DIN MEHEDINȚI

Poliţiştii din Alba efectuează joi, 8 percheziţii, în Alba, Mehedinți, Cluj și București, la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Activitățile se desfășoară la locuințele a 3 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca obiect principal de activitate servicii de publicitate. Astfel, o percheziție se desfășoară în judeţul Alba, două în Mehedinţi, trei  Cluj şi două în municipiul Bucureşti .

646x404„Din cercetări au rezultat indicii faptul că, în perioada 2012 – 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de mai multe firme cu comportament tip fantomă. Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament de tip fantomă şi restituite plătitorului.”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Romane.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top