miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PERCHEZITII LA TRAFICANȚI DE MEDICAMENTE

Procurorii DIICOT efectuează joi dimineața mai multe percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe, la traficanţi de medicamente, fiind vizată o grupare care comercializa ileg medicamente împotriva depresiei şi anxietăţii, precum Xanax, Rivotril şi Diazepam.

perchezitii-brasovÎn baza mandatelor emise de Curtea de Apel Craiova, anchetatorii au descins în 14 locaţii din Bucureşti, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş.

Medicamentele sunt procurate din depozitele de medicamente din România, după care sunt distribuite la persoane din Mehedinţi şi Gorj, care ar asigura finanţarea şi apoi transportul în afara ţării. Prețul cutiei de XANAX este de 25-60Ron/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor. Din probatoriul administrat s-a stabilit că aceste medicamente sunt duse în Norvegia, unde sunt vândute tot  prin intermediul membrilor reţelei. Gruparea a acţionat în perioada 2014 – 2015, fiind implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti şi persoane care făceau trafic intern şi internaţional cu medicamente cu conţinut stupefiant, fiind vorba despre sute de mii de comprimate. În acest fel membrii grupării ar fi realizat beneficii financiare substanţiale.

Percheziții se desfășoară și la un avocat din cadrul baroului Mehedinți.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top