miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PERICOL DE EXPLOZIE LA HIDROCENTRALA PF I. UN TRANSFORMATOR A LUAT FOC

LATER EDIT:

Pompierii mehedințeni au reușit să lichideze incendiul produs la transformatorul de mare putere din cadrul Hidrocentralei Porțile de Fier I și să elimine pericolul, la aproximativ doua ore de la începerea intervenției. Cinci autospeciale de la Detașamentul ISU din Drobeta Turnu Severin și o alta de la Orșova au ajuns la fața locului.

Reprezentanții Ministerului Energiei au anunțat că imediat ce au fost observate flăcările, transformatorul de mare putere a fost decuplat de la sistem.

Incendiul a cuprins unul dintre transformatoarele electrice de la intrarea în Sistemul Hidroenergetic Porțile de Fier și s-a manifestat cu flacără deschisă. Fumul gros a acoperit zona. 

Pentru ca a existat pericol de explozie, a fost nevoie să se scoată echipamentele electrice din zona hidroagregatelor din apropierea transformatorului.

Deocamdata nu se stie de la ce a pornit focul, dar la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți s-a deschis o anchetă. Și la Ministerului Energiei s-a format o echipă de control.

STIREA INIȚIALĂ

Pompierii intervin joi seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator, în apropierea Barajului Porțile de Fier.

60C49D36-DACC-4A44-825B-5CB22388B2D6

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, la momentul transmiterii acestei știri există pericolul producerii unui incendiu, la fața locului intervenind pompierii cu patru autospeciale cu apă și spumă.

Transformatorul este încărcat cu ulei.

Zona a fost securizată și s-au luat măsuri pentru a limita pericolul pentru cei care intervin.

 

Sursa foto: Facebook/Radu Floricică

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top