miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PERICOL DE PESTĂ PORCINĂ ÎN MEHEDINȚI

Autoritățile județene din Mehedinți au întrunit joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Centrul Local pentru Combaterea Bolilor pentru a se găsi soluții în vederea prevenirii unei situații critice în contextul în care polițiștii au depistat un transport ilegal de porci, în Mehedinți, stabilindu-se că animalele  provin din județul Bihor unde este un focar de pestă porcină.

AE44A51B-3EFD-4A43-B6A4-C9A72356A0AATotul a pornit de la o acțiune a polițiștilor mehedințeni care au depistat în noaptea de miercuri spre joi un transport ilegal de porci, pe raza județului Mehedinți.

“În data de 06.09.2018, orele 02:30, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, cu ocazia activităților de control în trafic, pe DN 6, au depistat un bărbat de 35 ani, din comuna Melinești, județul Dolj, în timp ce transporta cu o autoutilitară un număr de 40 porcine, animale pentru care nu poseda niciun fel de documente de proveniență sau transport. Cazul a fost preluat de Serviciul Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Mehedinți, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 600 lei, conform prevederilor H.G. 984/2005.”, au arătat polițiștii într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor care s-au efectuat, s-a stabilit că porcii aveau crotalii înregistrate în județul Bihor, acolo unde este declarat focar de pestă porcină.

În cursul zilei de joi, la Prefectura Mehedinți s-a întrunit atât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cât și Centrul Local pentru Combaterea Bolilor pentru a stabili măsurile necesare.

Autoritățile județene au decis sacrificarea și arderea animalelor, înainte de a veni rezultatele analizelor efectuate de medicii veterinari, pentru a preveni un eventual focar de pestă porcină africană în Mehedinți.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top