miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

Pericol la Orsova din cauza unei alunecari de teren

O alunecare de teren care nu a fost ţinută sub control poate în orice moment pune în pericol mai multe case din Orşova. Oamenii sunt îngrijoraţi şi reclamă lipsa de implicare a autorităţilor în rezolvarea acestei probleme.

DSCF2473

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile, o alunecare de teren produsă în timpul inundaţiilor devastatoare din 15 septembrie 2017 creeză din nou probleme. O stradă a fost închisă circulaţiei, iar mai multe case riscă să fie afectate la Orşova. Aproape 20 de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin şi Detaşamentul Orşova au intervenit cu două autocamioane de intervenţie şi două motopompe remorcabile, pe str. Vasile Alecsandri, nr.1, pentru evacuarea apei, provenită din precipitaţii, dintr-un canal colector. Timp de aproximativ 15 ore, pompierii au intervenit pentru evacuarea unei cantităţi de cca. 3000 tone de apă, acumulată din cauza gurii de evacuare a canalului colector, care era obturată.

DSCF2479

„În imediata apropiere, pe strada Traian se va reactiva o alunecare de teren produsă în luna septembrie 2014, atunci când au fost afectate 8 anexe gospodăreşti. În acest moment, există fisuri în stradă, strada este închisă şi există pericol de alunecare de teren punând în pericol la rândul ei locuinţele din imediata vecinătate”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

DSCF2472

Oamenii care locuiesc în zonă sunt îngrijoraţi şi reclamă lipsa de implicare a autorităţilor. Marţi dimineaţă, un singur escavator şi câţiva muncitori erau la faţa locului, acolo unde ar trebui curăţat acel canal care creează probleme. Puţin mai sus, un alt utilaj a rămas blocat şi nu mai poate fi scos încă din luna decembrie.

„S-a adunat apa, s-a înfundat canalul şi trebuie desfundat, treaba asta trebuia făcută de multă vreme”, spune un orşovean.

DSCF2497

„A trecut apa peste stradă, peste acest zid, a staţionat apa, s-au colmatat tuburule de evacuare, au început o lucrare undeva în jur de 15 decembrie, apoi au venit sărbătorile, ploile au continuat, s-a erodat pământul deja, ce mai ţine strada aici sunt pomii”, spune şi Gheorghe Forga, un alt orşovean care locuieşte pe strada Traian.

Nici măcar un indicator auto nu s-au obosit autorităţile să pună pe strada Traian, astfel că cei care nu locuiesc în zonă nu cunosc faptul că această arteră este închisă circulaţiei.

DSCF2490

„Nu am ştiut că este închisă strada, nu era niciun indicator. Trebuiau să remedieze problema asta, de un an de zile, dacă se îngrijea cineva, plătim impozit. Se mişcă prea încet, cu viteza melcului”, a spus un domn.

La Primăria Orşova nimeni din conducee nu a fost de găsit pentru a prezenta un punct de vedere.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top