miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO PERICOL LA ORŞOVA DIN CAUZA UNOR ALUNECĂRI DE TEREN

Mai multe case din Orşova sunt în pericol de a se prăbuşi din cauza alunecărilor de teren, care au afectat oraşul în mai multe puncte. În mare pericol sunt trei case situate pe unde deal fiindcă zidul de sprijin a căzut în prăpastie.

poza orsova 16

Problema alunecărilor de teren la Orşova este una veche, însă precipitaţiile devastatoare din 15 septembrie 2014 nu au făcut altceva decât să agraveze situaţia şi să pună în pericol mai multe locuinţe. O dată cu zidul de sprijin în vale au căzut şi câteva anexe gospodăreşti şi bucăţi din gardurile împrejmuitoare. Oamenii dorm cu frica în sân şi se gândesc că şi casele lor pot să o ia la vale în orice clipă.

deschidere

„A fugit un zid de sprijin care a fost făcut în urmă cu 20 de ani, s-au investit mulţi bani şi din fonduri proprii, dar din cauza autorităţilor care nu au continuat lucrarea în urma precipitaţiilor din luna septembrie a fugit acest zid de sprijin. Risc să plece toate anexele şi casa în josul văii. Este foarte grav pentru că până acum a fugit o suprafaţă de vreo 40 de metri pătraţi, noi am investit foarte mulţi bani în acest zid şi autorităţile nu fac nimic”, spune un orşovean.

poza orsova 33

„Autorităţile locale îşi bat joc de noi. După inundaţiile din septembrie, o suprafaţă de 125 de metri s-a dus în fundul ogaşului la o adâncime de 30 metri. Mai este un metru şi jumătate până la casă şi autorităţile nu au făcut nimic până acum, nu au luat nicio măsură, numai vorbe şi minciuni. Ne e frică să mai dormim noaptea în casă, ne gândim că dacă mai vine un val de ploi ca cele de anul trecut ne ducem şi noi cu casă cu tot în ogaş”, se plânge o doamnă.

poza orsova 46

„Am cerut ajutor la Primărie şi nu mi-a dat niciun răspuns. Am fost şi în audienţă la domnul primar a dat din umeri, că să vadă în raport de ce bani o să primească. Suntem foarte speraţi, noaptea când aud cel mai mic zgomot tresar din pat şi ies afară”, spune un alt orşovean afectat de alunecările de teren, care locuieşte pe strada Teilor.

poza orsova 10

Viceprimarul oraşului Orşova, Constantin Negulescu, spune că Primăria Orşova a alocat fonduri de la bugetul local pentru ridicarea unui zid de sprijin şi că cel mai probabil lucrărle vor începe până la finele acestui trimestru.

„În urma inundaţiilor din toamna anului 2014, cât şi din primăvara lui 2015 foarte multe zone au fost afectate. În urma unui amendament am cuprins în programul de investiţii realizarea unui zid de sprijin şi estimez că până la finele trimestrului unu vom începe lucrările”, a precizat Constantin Negulescu.

Probleme sunt şi pe strada Traian din Orşova, unde ploile din această primăvară au reactivat alunecări de teren mai vechi punând în pericol mai multe locuinţe.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top