miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PESCARII MEHEDINŢENI ÎŞI PUN UNDIŢELE ÎN CUI DE LA 1 APRILIE

Potrivit Ordinul Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură nr. 83 din 2014 privind prohibiţia pescuitului în 2014,  în perioada 1 aprilie -15 mai inclusiv se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuit al oricăror specii de peşti, pentru 45 de zile în apele care constituie frontieră de stat. Pescarii pot să profite de această perioadă de repaus pentru a-şi viza permisele de pescuit la STPF Mehedinţi.

pescari la dunare

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul pe fluviul Dunărea, în zona de competenţă a a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii de frontieră le reamintesc acestora mai multe aspecte de natură legislativă pe care trebuie să le aibă în vedere. „Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement/performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi  Acvacultură prin asociaţiile de pescari  legal constituite. Permisul de pescuit sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil care se poate  viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinţi, comisarul şef Valeriu Pera.

Obligatorie viza Poliţiei de Frontieră      

Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete  de  membrii ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al respectivei  asociaţii. Pentru a putea  desfăşura activităţile de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară şi posesia acestui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi  Acvacultură şi vizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

„Cei peste 18500 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelate judeţe ale ţării trebuie să ştie că frontiera cu Republica Sebia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră  Române. Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României,  pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Facem precizarea că lipsa avizului şefului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi pe aceste permise constitue contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei”, a mai spus comisarul şef Valeriu Pera. De asemenea, pescuitul recreativ/sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea uneltelor, ambarcaţiilor şi a altor bunuri folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei, inclusiv a peştelui.

 Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top