duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PESTE 200 DE COŞURI DE GUNOI, AMPLASATE ÎN SEVERIN

Angajaţii municipalităţii montează în această perioadă peste 200 de coşuri de gunoi în Drobeta Turnu Severin, în zonele deficitare la acest capitol. Primăria face apel la oameni să păstreze curăţenia oraşului.

Se spune că „haina îl face pe om” şi dacă atunci când rostim aceste cuvinte suntem mai mult sau mai puţin ironici, realitatea confirmă că suntem din ce în ce mai interesaţi de aspectul fizic al nostru sau al celor din jurul nostru. La fel se întâmplă şi cu  spaţiul în care trăim, locurile în care ne căutăm relaxarea, sau strada care ne duce acasă după o zi lungă la serviciu. De noi depinde ca toate acestea să fie curate, şi-a spus municipalitatea, care a completat de curând numărul coşurilor de gunoi în Drobeta Turnu Severin.

cosuri

200 de coşuri au fost montate în această primăvară pe străzile principale ale oraşului, dar şi pe aleile secundare şi pe spaţiile de promenadă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Drobeta Turnu Severin, Gabriel Niculescu, în municipiu sunt la momentul actual 600 de coşuri, cu tot cu cele 200 amplasate în primăvara 2013.  La toamnă numărul lor va fi completat cu alte 200.

Un astfel de coş modern, rezistent şi destul de încăpător a costat 150 de lei.

Că era nevoie de amplasarea lor şi că suntem o comunitate care aruncă hârtia oriunde apucă, o dovedeşte cantitatea mare de gunoi strânsă de societatea de salubritate de Zilele Severinului.

Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu s-au strâns zece maşini de gunoi din toate zonele în care s-au organizat evenimentele de Zilele Severinului.

marius screciu„Încercăm să păstrăm curăţenia. Venim în sprijinul cetăţenilor cu mai multe coşuri de gunoi şi îi rugăm şi pe ei să păstreze curăţenia.”, a spus Marius Screciu.

La finalul zilei de luni, în care a urmărit ca spaţiile în care s-au organizat evenimentele de Zilele Severinului să fie ecologizate, Marisu Screciu s-a arătat mulţumit de faptul că sărbătoarea oraşului a fost una reuşită, fără incidente.

„Au fost zile reuşite, fără incidente. Gustul severinenilor a fost satisfăcut, zicem noi. S-a încercat un echilibru între artişti consacraţi şi formaţii în vogă.”, a spus Marius Screciu.

Dacă sunteţi mulţumit sau nu de modul în care se face şi se păstrează curăţenia în Drobeta Turnu Severin, o puteţi semnala pe site-ul mhalert.ro. Mesajele cititorilor vor ajunge în mâinile edililor, la fel ca şi orice altă sesizare pe care vreţi să o faceţi.

 

 

loading...


Un Comentariu

  1. Aiurea, nu era nevoie de asa de multe cosuri. Pe o distanta de 100 de metrii am numarat peste 8 cosuri. La intersectia dintre Alion si Kiselleff sunt montate patru cosuri, la fiecare colt de trotuar. Se pare ca nu se mai poate fura direct, si atunci se obtin venituri marite prin umflarea contractelor. De ce sa instalez 50 de cosuri cand pot instala 500 si taxa primaria de 10 ori mai mult – binenteles cu acordul cointeresat al primariei. Sa vedem cine va acoperi costurile de vizitare si golire a tuturor acestor cosuri? Vom ramane cu gunoiul neridicat din lipsa de personal. Asa s-a procedat si in Timisoara cu semnele de circulatie, le-au instalat in exces si apoi au taxat primaria tot in exces.

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top