vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

PESTE 250 DE MEHEDINŢENI RĂMÂN FĂRĂ UN LOC DE MUNCĂ

Noi concedieri  colective vor avea loc în judeţul Mehedinţi, peste 250 de persoane îşi vor pierde locul de muncă şi vor îngroşa numărul şomerilor din judeţ. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi a fost anunţată de fabrica de anvelope din Drobeta Turnu Severin şi cea mai importantă firmă de pază din oraş că în perioada următoare vor trece la disponibilizări de personal.

anvelope

Mehedinţiul continuă să rămână în topul judeţelor cu şomaj ridicat, iar perspectivele nu sunt deloc bune. AJOFM Mehedinţi a fost înştiinţat că noi concedieri vor avea loc la două companii importante din Drobeta Turnu Severin.

Economia judeţului Mehedinţi nu dă niciun semn că s-ar îndrepta, iar puţinele companii,  care au rezistat crizei economice,  îşi restrâng activitatea. Fabrica de anvelope Eurotire şi cea mai importantă firmă de pază din Turnu Severin, Vigilent Security vor trece la concedieri colective în perioada următoare.

„În acest moment instituţia noastră a primit două proiecte de concediere colectivă din partea a doi angajatori din judeţul Mehedinţi. Este vorba de o firmă care lucrează în domeniul cauciucului, dânşii ne-au înştiinţat că urmează să disponibilizeze un număr de 159 de persoane începând cu lunile decembrie – ianuarie 2015 şi, totodată, mai avem o firmă care prestează servicii de pază şi protecţie. Această firmă ne-a comnunicat că începând cu luna noiembrie va disponibiliza alte 106 persoane. Noi sperăm că în perioada următoare în urma disciţiilor purtate între sindicat, patronat, potenţiali beneficiari  ai acestor fime numărul celor care vor fi concediaţi efectiv să fie cât mai mic”, a precizat Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi.

Pentru severineni găsirea unui loc de muncă este aproape imposibilă în condiţiile în care agenţii economici nu mai fac angajări.

loc 1

„E jalnic, am fost peste tot, numai promisiuni. Caut un loc de muncă de vreo patru-cinci luni. Am mai fost şi la firme de astea fantomă, dar muncă multă şi bani nu. Situaţia este disperată, nu am niciun venit, nici ajutor social, nici şomaj. Asta este România noastră”, spune Cristian Filip, din Drobeta Turnu Severin.

loc 2

„M-au lăsat pe drumuri, unde să mai găsesc de muncă la 61 de ani. Nici nu pot să ies la pensie. Sunt dulgher, nu găsesc nici măcar un cent să mă plătească. Am căutat peste tot, numai să plec afară la furat. Am doi copii, tot pe drumuri ca şi mine, unul are 32 de ani, unul 30 de ani”, spune un alt severinean.

La sfârşitul lunii septembrie, rata  şomajului în Mehedinţi era de  9,64 la sută, asta însemnând un număr de aproximativ 11500 de şomeri înregistraţi atât indemnizaţi, cât şi neindemnizaţi, cei mai mulţi, peste 80 la sută, fiind însă şomeri neindemnizaţi.

Corina Macavei

 

 

 

 

loading...


Un Comentariu

  1. Un somer.... neindemnizat

    Deci , din totalul de 11.500 persoane cca 80% , adica 92.000 persoane, NU AU NICIUN VENIT pentru intretinerea lor si a familiilor acestora ! ….. nu am vazut nicio dezbatere organizata pe aceasta problema , nici in Mehedinti si nici altundeva in tara . Semn ca „SUNTEM MANDRI CA SUNTEM ROMANI „. In timp ce alde Ponta , Iohannis , Udrea & comp. isi pun poalele in cap pe la talk-show-uri , altii traiesc sub pragul subzistentei …

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top