sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PESTE 400 DE ANGAJAȚI AI ROMAG PROD (RAAN) AU REFUZAT SĂ INTRE ÎN TURA I

Peste 400 de angajați ai platformei Romag Prod din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin au refuzat să intre la locul de muncă, miercuri dimineața, aceștia organizând un protest spontan în fața unității, nemulțumiți că nu au primit salariile și acuzând conducerea că nu le comunică datele privind închiderea companiei.

20150304_065853

Angajații care ar fi trebuit să intre în turaI, la Romag Prod au venit miercuri dimineața cu puțin înainte de ora 7.00, cu autobuzele care îi transportă din oraș la Halânga, acolo unde se află platforma RAAN, dar au refuzat să intre la lucru.

Aceștia au organizat un protest spontan în fața unității, huiduind si fluierând în momentul în care angajații de la birouri intrau în sediu, pentru faptul că nu li se alătură.

Oamenii au declarat că sunt nemulțumiți, pe de o parte de faptul că nu au primit salariile care ar fi trebuit să le intre în conturi în data de 25 februarie, iar pe de altă parte, de faptul că nu li se spune nimic cu privire la viitorul lor ca și angajați, în contextul în care se vorbește despre închiderea platformei.

În timp ce angajații care ar fi trebuit să intre la serviciu au rămas în fața sediului unității, cei care ar fi trebuit să iasă din tura a III-a au fost nevoiți să rămână peste program, întrucât specificul companiei nu permite părăsirea locului de muncă până ce este înlocuit fiecare angajat de la sectorul de producție.

La protestul spontan care continuă și la această oră, nu au participat liderii de sindicat, aceștia aflându/se în Capitală, unde în ședință de Guvern urmează să se discute memorandumul privind închiderea controlată a Combinatului de apă grea care ar reduce problemele de mediu și ar asigura totodată plăți compensatorii și salarii de compleare pentru cei aproximativ 1800 de salariați care ar urma să fie disponibiliyați până la jumătatea anului.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top