miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PESTE 60 DE ACŢIUNI DE PREVENIRE, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII MEHEDINŢENI ÎN DOUĂ ZILE

Într-o amplă acţiune de prevenire a infracţiunilor în şcoli, poliţiştii mehedinţeni au desfăşurat în ultimele două zile peste 60 de acţiuni pe raza întregului judeţ, oamenii legii având în vedere atât incinta unităţilor de învăţământ cât şi zona adiacentă acestora.

politiePoliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Centrul Județean de Resursă Educațională și de Asistență Psihopedagogică, dar şi poliţiştii de proximitate au desfăşurat mai multe acţiuni de prevenire în rândul elevilor din judeţul Mehedinţi, care au fost sfătuiţi să stea departe de consumul de droguri şi de faptele antisociale.

La Școala Gimnazială Broșteni, obiectivele acțiunii au constat în prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane, delincvenţă juvenilă, influenţa grupului de prieteni și modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii cât și a comportamentelor de risc pe internet.

Cu ocazia întâlnirilor au fost prezentate filme educative, exemple din cazuistică, sfaturi preventive, purtându-se discuţii interactive.

Prezentarea exemplelor din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât in calitate de victimă cât şi în calitate de autori, a reprezentat unul din punctele de interes, ocazie cu care, atât cadrele didactice cât şi elevii, au adresat multiple întrebări.

În aceeași zi, marţi, polițiștii Compartimentului de Proximitate au realizat o întâlnire cu un grup de elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale ‚‚Petru Dumitriu’’, ocazie cu care au fost transmise recomandări cu caracter preventiv referitoare la faptele antisociale comise de către elevi sau împotriva acestora.

De asemenea, la unitatea şcolară, polițiștii au efectuat un control pe linia respectării prevederilor Lg.333/2003 R., fiind dispuse măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.

Totodată, polițiștii orașului Strehaia și Detașamentul 6 Jandarmi Strehaia au efectuat o acțiune in cadrul Liceului Tehnologic ,,Matei Basarab’’ din orașul Strehaia, activitățile constând în discuții cu elevii și având un caracter interactiv, cu privire la cauzele și problematica delicvenței juvenile, criminalitate informatică și respectarea regulilor de circulație in zonele adiacente unității de învățământ, făcându-se recomandări privind riscurile la care sunt expuși minorii.

La întâlnire au participat un număr de 38 de elevi, iar scopul acțiunii a fost acela de prevenire a delicvenței juvenile și victimizări minorilor.

La Căzănești, poliţiştii au desfășurat o acțiune preventivă la Școlile Gimnaziale din satele Severinești și Căzănești, prezentând materiale referitoare la delincvența juvenilă, prevenirea traficului de persoane, al consumului de droguri și nicotină și siguranța tinerilor în mediul online. În cauză, au fost prezentate exemple din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât in calitate de victimă cât şi în calitate de autori, activitatea fiind una cu caracter interactiv.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top