duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PETRECERE ÎN CLISURĂ, LA CONCURENŢĂ CU VAMA VECHE

V-02-excursie-dunare-clisura-portile-de-fierNu au mers nici la mare nici la munte, pentru că au venit în Defileul Dunării şi le-au găsit pe ambele în acelaşi loc. Este vorba de cei peste 4000 de turişti care au ales să petreacă minivacanţa pe 1 mai pe Clisura Dunării. Pe o vreme numai bună pentru distracţie, drumeţie şi de ce nu chiar şi pentru plajă, mii de turişti au umplut pensiunile din acestă zonă a ţării, în aşa fel încât proprietarii nu se pot plânge că duc lispă de clienţi.

Duceţi lipsă de turişti de 1 Mai? „Ba din contră, pensiunea noastră este plină şi cred că la fel se întâmplă în întreaga Clisură. A venit căldura, ceea ce înseamnă că pot face plajă, se pot plimba cu barca, drumeţii, pot să meargă la iarbă verde să facă un grătar, sunt multe posibilităţi de relaxare” ne-a declarat Alexandru Cunicel, unul din proprietarii de pensiuni de pe Clisura Dunării.

Croazierele cu barca sau vaporul sunt la mare căutare în aceste zile, pentru că văzută de pe Dunăre, Clisura are un farmec aparte. Nu mai puţin reuşite sunt drumeţiile cu bicicleta sau la pas pe traseele montane din zonă, uimitor de frumoase.

Şi cum soarele astăzi a fost generos, au fost domnişoare care au prins primul bronz pe şezlongurile frumos aşezate la mal de Dunăre, în timp ce domnii au stat relaxaţi la taifas, cu o bere în faţă şi au privit linistea aproape netulburată a fluviului. Doar prin bucătării, meşterii au trebăluit de zor să pună pe grătar sau la foc mic tot ce poate fi pus la capitolul delicatese. Pe lista de meniu s-au aliniat, spre deliciul turiştilor, multe şi bogate sortimente de peşte preparate cu măiestrie, după reţete tradiţionale. Ce contează că-i prohibiţie, la mal de Dunăre tot timpul sunt provizii.

Petrecerile nu s-au terminat nici chiar după lăsarea serii, ci au continuat în multe pensiuni până dimineaţă şi va curge în toate aceste zile vinul şi berea, la mare concurenţă cu Vama Veche.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top