sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PNL A VOTAT BUGETUL SEVERINULUI, CHIAR DACĂ “ARE SINCOPE”

Consilierul local al Partidului Național Liberal, Daniel Cârjan a cerut în cadrul ședinței de consiliu local de joi, mai multe lămuriri cu privire la cheltuirea anumitor sume de bani de la buget în Drobeta Turnu Severin, în 2014. Una dintre acestea a vizat cheltuirea a 30 000 lei pentru reamplasarea bustului lui Ioan Ștefan Paulian, dispărut de pe strada Crișan, din 2010.

daniel-carjan„Este o sumă mare, am adresat în plen domnului primar o întrebare în acest sens, întrebare la care nu am primit un răspuns mulţumitor pentru că nu am înţeles pentru ce se cheltuie 30 000 de lei şi cum se amplasează acest bust şi care sunt cheltuielile concrete. ”, a declarat Daniel Cîrjan.

Statuia lui Ioan Ştefan Paulian, care era amplasată în faţa unităţii de învăţământ cu același nume, până în anul 2010, când a fost ridicată de pe amplasament cu un tractor de către reprezentanţii Primăriei Drobeta Turnu Severin, în condiţiile în care în zonă se executau lucrări de reabilitare.

Bustul din bronz are o valoare de 250.000 de euro și este obiect de patrimoniu naţional. Municipalitatea și-a propus ca în 2014, statuia să fie amplasată pe strada Crișan și a prevăzut în acest sens cheltuieli de 30 000 lei.

Daniel Cârjan a avut și un amendament la investițiile pentru 2014, dar acesta nu a fost acceptat.

„Consilierii Partidului Naţional Liberal am votat bugetul municipiului Drobeta Turnu Sevein pentru anul 2014 pentru că până la urmă, acest buget, cu bune, cu rele, este în interesul cetăţenilor şi trebuie să fie funcţională administraţia în cursul acestu an. Am avut un amendament în ceea ce înseamnă realizarea unui teren de sport la Liceul Auto pentru că acolo învaţă circa o mie de elevi şi era nevoie ca aceştia să aibă un loc unde să îşi desfăşoare orele de sport. Mai mult decât atât, una dintre priorităţile pe care guvernele le au de câţiva ani de zile o reprezintă dezvoltarea învăţământului tehnic şi profesional în România. Bugetul are câteva sincope, sunt câteva lucruri care ar fi trebuit accentuate mai mult în noul buget ar fi trebuit pus mai mult accent pe dezvoltarea investiţiilor care să producă locuri de muncă. ”, a declarat președintele PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cârjan. (O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top