miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PNL şi PDL ÎNCERACĂ SĂ REFACĂ MAJORITĂŢILE ÎN MEHEDINŢI. PSD SUSŢINE CĂ SUNT ŞANSE ZERO SĂ REUŞEASCĂ

PNLşi PDL nu au şanse să realizeze majoritatea în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, în opinia preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, în condiţiile în care patru consilieri ai PDL susţin PSD la vot, din 2012,  acesta considerând că fuziunea anunţată între PNL şi PSD nu va schimba lucrurile.

marius screciu„Sunt şanse zero ca PNL-PDL să refacă majoritatea în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Noi în doi ani de zile de colaborare nu am avut aproape nicio sincopă. Sunt consilieri pe al căror vot ne putem baza în continuare.”, a declarat joi, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cel care este şi viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Screciu a explicat că din totalul de 22 consilieri, după alegerile locale din 2012, PSD şi PC au opt consilieri, cele două partide fiind susţinute la votul din Consiliul Local Drobeta turnu Severin de doi consilieri PNŢCD şi PER, dar şi patru consilieri PDL.

Totodată, în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, PSD are şi susţinerea viceprimarului Romulus Vâlcu, exclus din PNL în mai 2013, dar care a rămas pe funcţie cu sprijinul PSD.

La rândul său, preşedintele PDL Mehedinţi, Marius Bălu a declarat că în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, majoritatea formată de PSD şi „câţiva trădători din PDL şi PNL” este ilegitimă, făcând apel la „ultima lor brumă de onoare şi de demnitate” ca după fuziunea anunţată de PNL-PDL, să respecte votul cetăţenilor de la alegerile locale.

_DSC0070„O să vedem ce facem cu majoritatea. Este foarte clar că şi majoritatea la Consiliul Judeţean şi majoritatea la Consiliul Local sunt ilegitime, nişte majorităţi false, nu sunt majorităţile care au reieşit din voturile cetăţenilor. La Consiliul Local 7,8 consilieri PSD alături de câţiva trădători din PDL şi PNL practic asigură majoritatea la limită. Eu sper că vom reuşi asă refacem această majoritate. Dacă nu au puţină ruşine faţă de votul cetăţenilor, faţă de cei ce i-au trimis să îi reprezinte cu demnitate acolo, probabil că nu vom reuşi. Fac însă apel la ultima lor brumă de onoare şi de demnitate.”,a declarat preşedintele PDL Mehedinţi.

Şi la Consiliul Judeţean Mehedinţi, PSD are majoritate la vot cu cei şase consilieri PSD, susţinuţi de alţi şase consilieri PDL şi doi consilieri PNL, excluşi din rândul liceralilor în mai 2013.

În privinţa refacerii majorităţilor în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu a declarat că problemele se pot rezolva în instanţă, arătând că „unirea dreptei în jurul Partidului Naţional Liberal este un pas care trebuia făcut iar o fuziune cu PDL e absolut necesară”.

Virgil Popescu  presedinte PNL Mehedinti„Aşteptăm să se pună pe ordinea de zi în şedinţa ordinară de vineri excluderea celor doi pentru că nu mai putem merge în caz contrar, chiar vom face plângere penală  secretarului judeţului Medniansky pentru abuz în serviciu, pentru că am impresia că la nivelul CJ se face în mod deliberat acest lucru.”, a declarat preşedintele PNL Mehedinţi, adăugând că PNL-PDL va reface majorităţile în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean, în ciuda faptului că „PSD nu crede acest lucru”.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top