vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLEI PE DRUMURILE JUDEŢENE ŞI NAŢIONALE: ZECI DE ECHIPAJE DE POLIŢIE ÎNCEARCĂ SĂ PREVINĂ ACCIDENTELE

Având în vedere condiţiile meteorologice prognozate, peste 120 de poliţişti cu 60 de autospeciale din structurile de rutieră și ordine publică acţionează pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene din Mehedinţi, pentru prevenirea blocajelor și fluidizarea traficului rutier, dar şi pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere şi pierderea de vieţi omeneşti.

IMG_0731Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a dispus suplimentarea dispozitivului zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă al conducătorilor auto şi pietonilor, dar şi folosirea semnalelor luminoase în activităţile de monitorizare a sectoarelor de drum.

Recomandări pe carosabil acoperit cu polei

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate pentru următoarea perioadă, poliţiştii mehedinţeni vă recomandă prudență în trafic.

Nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare se reţine certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este cuprinsă între 945 şi 2.100 lei (9 şi 21 puncte amendă).

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top