duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIŢIA DE FRONTIERĂ MEHEDINŢI S-A DOTAT CU AMBARCAŢIUNI RAPIDE DE INTERVENŢIE

Poliţiştii de frontieră severineni din cadrul componentei navale a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au fost dotaţi cu 5 ambarcaţii fluviale rapide de intervenţie. Ambarcaţiile  rapide  de tip „HARPOON 550 -OPEN” sunt modernizate  pe fonduri europene  şi sunt destinate supravegherii şi controlului frontierei de stat pe fluviul Dunărea, în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAstăzi, în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană prin programul general „ Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”- „ Fondul pentru frontierele externe”, structurile Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au primit pentru folosirea în serviciul de supraveghere a frontierei de stat 5 ambarcaţii rapide de intervenţie care vor determina creşterea eficienţei misiunilor de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat a poliţiştilor de frontieră severineni pe fluviu.

 „Ambarcaţiile au corp de fibră de sticlă, având o structură solidă şi sunt proiectate pentru navigaţie în condiţii de vreme nefavorabilă. Coca ambarcaţiunii are chila întărită cu o structură de oţel care măreşte rezistenţa acesteia în cazul unei lovituri dure în timpul navigaţiei.  Acestea sunt capabile să desfăşoare misiuni atât ziua cât şi noaptea între – 15 grade Celsius şi  + 45 grade Celsius în condiţii de umiditate de 95 %”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

 Cele cinci HARPON 550 OPEN au o lungime de 5,50 metri, o lăţime de 2,18 metri, un pescaj de 0,35 metri,  un rezervor cu o capacitate de 100 litri şi o viteză cuprinsă între 65 şi 70 km/h.  Sunt deservite de un echipaj format din 2 poliţişti de frontieră şi au o capacitate de transport de 6 persoane, inclusiv echipajul. Propulsia acestora este asigurată  de un motor  Mercury  de 150 C.P. în 4 timpi cu injecţie directă şi sunt  modernizate cu echipamente de ultima generaţie.

 Ambarcaţiile HARPON 550 OPEN sunt dotate cu sistem de navigaţie LOWRANCE HDS-5- GENZ (constând în GPS de ultimă generaţie, tehnologie radar performantă ,  sistem avertizare adâncime minimă, protecţie perimetru , hartă electonică, sonar ),  sistem de comunicaţii pe frecvenţă navală şi terestră (radiotelefoane mobile şi portabile), sistem de avertizare optico-acustic,  proiector şi sistem electric de încălzire cu termostat.

 Aparatura performantă de la bordul ambarcaţiilor permite  o reprezentare  exactă  a navigaţiei de pe fluviu  stabilind şi determinând cu exactitate poziţia navei în orice moment al misiunii. Astfel, în cazul producerii unor evenimente de frontieră cu ajutorul aparaturii se poate stabili cu exactitate locul săvârşirii infracţiunii, contravenţiei sau încălcării liniei de frontieră. Ambarcaţia asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj şi deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

 Cele cinci ambarcaţii rapide de intervenţie vor fi repartizate la  structurile Poliţiei de Frontieră Mehedinţi urmând ca luna viitoare alte cinci ambarcaţii să intre în serviciu de supraveghere a frontierei pe fluviu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top