duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIŢIA RUTIERĂ LA DATORIE. SE ANUNŢĂ TRAFIC AGLOMERAT ÎNTRE TURNU SEVERIN ŞI ORŞOVA

Peste 50 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi, în perioada Sărbătorilor de Paşte, pe toate sectoarele de drum din judeţul Mehedinţi, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

drum aglomerat Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a dispus suplimentarea efectivelor de poliţie rutieră şi informarea permanentă a conducătorilor auto cu privire la valorile de trafic rutier.

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale traficul rutier va cunoaşte valori semnificative în special pe principalele drumuri care leagă municipiul Drobeta Turnu Severin de lăcaşele de cult, dar şi de punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II.

“Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, comisar şef de poliţie dr.Constantin Ştefan Ponea, a solicitat formaţiunilor de poliţie rutieră din subordine să adopte o atitudine proactivă, să intensifice acţiunile de combatere a indisciplinei rutiere şi să aplice legea cu fermitate, în special faţă de cei care săvârşesc abateri prin care este pusă în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Pe perioada a Sărbătorilor de Paşte se va asigura prezenţa activă a agenţilor şi ofiţerilor rutieri, coordonaţi în teren de şeful Serviciului Rutier, cms. şef de poliţie Gabriel Lică, pe 8 sectoare de drumuri naţionale, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în oraşele şi municipiile din judeţul nostru, precum şi pe principalele căi de comunicaţie spre zonele turistice, de agrement şi lăcaşele de cult, utilizându-se 12 aparate radar.

Având în vedere experienţa anilor anteriori, cel mai intens trafic se anticipează pe D.N. 6, şi D.N.57, ca urmare a revenirii în ţară, pentru sărbătorile de Paşte, a cetăţenilor români rezidenţi în străinătate, precum şi a deplasărilor spre zonele turistice, de agrement şi lăcaşele de cult. Ca de obicei, viteza medie de deplasare va fi redusă pe aceste sectoare de drum, mai ales în sectorul de drum cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, din cauza configuraţiei şi capacităţii limitate a tronsonului respectiv.

Trafic intens se va înregistra şi în municipii, mai ales în zona marilor centre comerciale, ca urmare a deplasărilor ocazionate de aprovizionarea pentru zilele de sărbătoare.

Începând de astăzi, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi vor politia rutieraconstitui dispozitive de dirijare pentru fluiduzarea traficului, ce vor acţiona în schimburi prelungite, utilizând toate aparatele radar pentru monitorizarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de viteza excesivă ori neadaptată, depăşirile neregulamentare sau traversările pietonilor prin locuri nepermise.

De asemenea, având în vedere faptul că mâine în localitatea Baia de Aramă va avea loc Sărbătoarea Câmpenească a Liliacului, patru echipaje de poliţie rutieră va monitoriza traficul între localităţile Baia de Aramă – Ponoarele.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top