duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIŢIŞTII ALĂTURI DE UN BĂIAT DE ŞASE ANI CARE LUPTĂ PENTRU VIAŢA SA

Poliţiştii mehedinţeni au oferit astăzi daruri lui Marius Căianu, din comuna mehedinţeană Gruia, care la vârsta de aproape 3 ani a fost diagnosticat cu o boală cumplită.

marius caianuTimpul este cel mai mare duşman pentru Marius Căianu, un băieţel de doar 6 ani din comuna Gruia. De câţiva ani a fost descoperit ca purtător al virusului hepatic B, iar ficatul lui este într-o continuă degradare. Are nevoie urgent de un transplant de ficat, dar părinţii nu pot fi donatori pentru ca suferă de aceeaşi boală. Cu inima plină de speranţă micuţul cere ajutor celor din jur.

Cazul lui Marius a fost a fost adus la cunoștiința conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți de către polițiștii Postului de Poliție Gruia.

Primele semne ale bolii au început la doi ani şi şapte luni. Bunicii au observat că Marius obosea repede, îi curgea sânge din nas şi, uneori nu se mai putea ţine în picioare. Au crezut că este vorba doar de o banală anemie şi au mers la Timişoara pentru un consult. Acolo, medicii i-au pus diagnosticul: hepatită B. S-a născut cu această boală pentru că mama sa era la rândul ei purtătoare a virusului hepatic B. La trei ani  I s-a făcut o puncţie hepatică, apoi a urmat un tratament cu interferon, cu Epivir, dar trupul lui firav nu a suportat aceste medicamente, iar starea de sănătate a copilului se degradează continuu. Medicii au spus familiei că singura şansă pentru Marius Căianu este doar un transplant de ficat.

“Având o foarte mare pofta de viaţă si o mare dorinţă de a fi ajutat de semeni, noi, poliţiştii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi am încercat astăzi să-i facem viaţa mai uşoară şi mai frumoasă cu cadouri şi o sumă de bani, necesară pentru transplantul care ar putea să-i salveze viaţa micuţului” a spus Roxana Vişan de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

Totodată, oamenii legii fac un apel către toate instituțiile și organizațiile sociale, ONG-uri, firme, oameni de bine să facă un gest de omenie, pentru ca, prin efortul conjugat să se poată împlini marea dorinţă a acestui copil şi anume aceea de avea o viaţă şi o copilărie normală.

Toţi cei care dorsc să-l ajute pe Marius să trăiască pot depune sume de bani într-un cont deschis de către bunicii lui (RO 87BRDE260SV42823362600).

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top