vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI AU CONFISCAT ZECI DE SMARTPHONE-URI CONTRAFĂCUTE. ACESTEA URMAU SĂ FIE VÂNDUTE

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat un număr de 45 de telefoane de tip smartphone Samsung Galaxy S4 şi Samsung Galaxy S 5  în valoare de 122250 de lei, de la un individ care urma să le vândă cel mai probabil, ca fiind originale, acesta fiind cercetat penal.

TELEFOANE

Telefoanele au fost confiscate în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei, pirateriei şi contrafacerilor organizată de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, în cursul zilei de miercuri.

Poliţiştii l-au oprit în trafic pe un individ în vârstă de 25 de ani care se afla într-un autoturism Dacia Logan, despre care aveau informaţii că se ocupă cu traficul de produse contrafăcute.

„La controlul autoturismului aparţinând lui  B. Robert în vârstă de 25 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit  în portbagajul acestuia  un număr de 45 de telefoane (smartphone) Samsung Galaxy S 4, 5 Samsung Galaxy S5, 50 de acumulatori pentru telefon şi 4 încărcătoare, pentru care acesta  nu deţinea documente legale. Severineanul  a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat telefoanele dintr-un complex comercial din Bucureşti în scopul comercializării pe raza judeţului Mehedinţi .”, se arată într-un comunicat de presă remis joi.

Din primele verificări, telefoanele inscripţionate cu numele firmei SAMSUNG  sunt susceptibile de a fi contrafăcute.

Telefoanele în valoare de 122250 de lei, dacă ar fi originale, au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră  mehedinţeni, aceastea urmând a fi  supuse expertizării de către lucrători din  cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în care se fac cercetări  pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele  constitutive ale săvârşirii infracţiunii de  de punere in circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Dacă va fi găsit vinovat, B. Robert  riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 luni şi 2  ani.  (O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top