vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIȚIȘTII MONITORIZEAZĂ TRAFICUL RUTIER ÎN PERIOADA SFINTELOR SĂRBĂTORI PASCALE

Peste 60 de poliţişti rutieri vor monitoriza toate sectoarele de drum din judeţul Mehedinţi, în perioada Sărbătorilor de Paşte, efectivele de poliție rutieră fiind suplimetate.

politieÎn perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale traficul rutier va cunoaşte valori semnificative în special pe principalele drumuri care leagă municipiul Drobeta Turnu Severin de lăcaşele de cult, dar şi de punctul de trecere a frontierei PF I şi PF II.
Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Mehedinți, echipajele de poliție se vor afla pe toate cele 8 sectoare de drumuri naţionale din Mehedinți acționând pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în oraşele şi municipiile din judeţul nostru, precum şi pe principalele căi de comunicaţie spre zonele turistice, de agrement şi lăcaşele de cult, utilizându-se 10 aparate radar.
Se anticipează traffic intens pe D.N. 6, şi D.N.57, ca urmare a revenirii în ţară, pentru sărbătorile de Paşte, a cetăţenilor români rezidenţi în străinătate, precum şi a deplasărilor spre zonele turistice, de agrement şi lăcaşele de cult. Ca de obicei, viteza medie de deplasare va fi redusă pe aceste sectoare de drum, mai ales în sectorul de drum cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, din cauza configuraţiei şi capacităţii limitate a tronsonului respectiv.
Polițiștii solicită participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi principiile conduitei preventive, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!
– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
– Utilizaţi sistemul hands-free (mâini libere) pe timpul deplasării!
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri!

Pe de altă parte, peste 450 de poliţişti desfășoară activități specifice în perioada Sărbătorilor de Paşte, pentru preveniriea şi combaterii faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranţă.
toate structurile operative vor acţiona în special în locurile de pelerinaj şi zone de agrement. O atenţie deosebită se va acorda lăcaşurilor de cult şi altor zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane.(Catedrala Episcopală, Mănăstirea Sfânta Ana, Vodiţa, Mraconia etc.)
De asemenea, pe raza mai multor localităţi precum Gruia, Corlăţel, Rogova, Livezile, Pătulele, Vlădaia, Jiana, vor avea loc manifestări cultural-artistice (hore, baluri, nedei), fapt ce necesită suplimentarea poliţiştilor prezenţi în zonele menţionate, sprijiniţi de luptători au Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul inspectoratului dar şi de jandarmi.

RECOMANDĂRI DE SĂRBĂTORI
Pentru a petrece sărbătorile în linişte şi siguranţă, politistii mehedinteni vă recomandă:
– aveţi mare grijă de bunurile dv. atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate;
– asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa, când plecaţi de acasă;
– nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dv., indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare ;
– nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’; de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni;
– nu vă afişaţi ostentativ bunurile, atunci când va aflaţi în locuri publice;
– evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot avea intenţia de a vă înşela.

Oana Mitu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top