miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIȚIȘTII MONITORIZEAZĂ TRAFICUL ȘI INTERVENȚIA DRUMARILOR. CÂND S-AU DEFECTAT PRIMELE UTILAJE DE DESZAPEZIRE IN MEHEDINTI

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ. Chiar dacă stratul de zăpadă depus nu a fost mare, frigul a facut ca omătul să se topească greu sub roţile maşinilor. Poliţiştii au verificat încă de duminică după-amiază drumurile judeţene şi naţionale din Mehedinţi şi au monitorizat şi intervenţia drumarilor. Au constatat că pe alocuri, drumarii nu au deszăpezit aşa cum ar fi trebuit pentru că unele utilaje s-au defectat imediat ce au fost scoase din garaje.

IMG_0731

În cursul zilei de duminică, poliţiştii au ieşit în trafic după ce au văzut că zăpada se depune pe carosabil. Au constatat că pe drumul naţional 67 mai multe autovehicule au înaintat cu greu şi s-au arătat nemulţumiţi de intervenţia drumarilor. Astfel, potrivit unor surse din Poliția Mehedințeană, mai multe utilaje ale unuia dintre cei doi operatori s-au defectat imediat după ce stratul de zăpadă s-a depus pe carosabil și ar fi trebuit să intervină. Astfel, polițiștii de la Rutieră au avertizat conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin că la următoarea problemă care va apărea, unitatea va fi sancționată.

Și în cursul zilei de luni, mai multe echipaje de poliție au verificat starea drumurilor din județ și au stat de vorbă cu șoferii despre problemele pe care le-au întâmpinat în trafic.

”Începând de ieri după-amiază, după ora 14, polițiștii de la Serviciul Rutier, în colaborare cu cei de la Ordine Publică au acționat pe toată rețeaua de drumuri naționale, facilitând deplasarea utilajelor de deszăpezire sau ajutând conducătorii auto care au rămas înzăpeziți.”, a declarat comisar șef Gabriel Lică, șeful Poliției Rutiere Mehedinți.

Totodată, conducătorii auto au fost sfătuiți cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia având în vedere că pe carosabil s-a depus zăpada. Înainte de a pleca la drum este important ca şoferii să îşi verifice autoturismele, să le aibă dotate cu anvelope de iarnă, instalația de climatizare să fie funcțională, la fel ca și luminile. În trafic, șoferii trebuie să păstreze distanță față de autoturismul din față, să adapteze viteza la condițiile de drum. Sfatul polițiștilor este ca în această perioadă să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar, iar înainte de a pleca să se intereseze de starea arterelor pe care urmează să le străbată. Pe portalul Infotrafic, al Poliției Române se actualizează starea drumurilor aoperite cu zăpadă și unde circulația este dificilă.

Cel mai mare pericol, după zăpadă îl reprezintă îngheţul care ar putea forma polei pe drumuri. În Mehedinţi, în cursul zilei de luni, temperaturile au coborât la -12, -14 grade Celsius.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top