miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POLIŢIŞTII MUNCESC DE PAŞTE

A început forfota în Drobeta Turnu Severin, semn că Sărbătorile Pascale se apropie iar cetăţenii merg la cumpărături pentru a se aproviziona. Ca să evite crearea de ambuteiaje în municipiu, în cadrul Poliției Rutiere s-a suplimentat numărul de polițiști care au dirijat traficul vineri, pe principalele artere. Aceștia vor supraveghea drumurile naționale si în zilele de Paște.

IMAG0346

Traficul a înregistrat valori crecute în zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin, întrucât oamenii au mers la cumpărături cu autoturismele, vineri, înainte de a se retrage în mediul rural pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Ca să nu se creeze ambuteiaje, s-au oprit semafoarele, circulația fiind dirijată de polițiști.

Potrivit șefului Biroului Rutier al municipiului Drobeta Turnu Severin, comisar Gheorghe Ghilicică, în toate intersecțiile importante și mai ales în cele din Bulevardul Tudor Vladimirescu, s-a aflat vineri, câte un polițist sau chiar doi, pentru a dirija circulația. Pentru a se acoperi toate zonele aglomerate, în stradă au ieșit și ofițerii Biroului Rutier, nu doar agenții.

Pentru poliţişti sărbătorile nu vin niciodată cu zile libere, ci cu ore mai multe de muncă. Asta pentru că numărul echipajelor se suplimentează și pe parcursul zilelor următoare, mai ales dacă ne referim la cei care supraveghează drumurile naţionale şi zonele aglomerate.

”După cum ştiţi, traficul rutier înregistrează valori ridicate. Efectivele de Poliţie Rutieră sunt redimensionate ca număr. Acţionăm în principal, pentru ziua de vineri  pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, iar de sâmbătă, pe principalele drumuri naţionale, DE 70, DN 57, către Clisura Dunării şi DN56A. Media zilnică a poliţiştilor este undeva la 35 -40 şi în permanenţă avem cele zece echipamente videoradar, în teren.”, a declarat comisar șef Gabriel Lică, șeful Serviciului Rutier Mehedinți.

Pentru prevenirea oricăror fapte de natură penală sau contravenţională, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi recomandă maximă prudenţă persoanelor care pleacă la piaţă, în marketuri sau centre comerciale. Cele mai frecvente infracţiuni care se comit în perioada sărbătorilor sunt furturile din buzunare, genţi, sacoşe, din cauza aglomeraţiei.

Atenție la hoți!

În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, poliţiştii spun că în  perioada sărbătorilor se produc cele mai multe furturi. În acest sens este bine ca fiecare dintre noi să manifeste atenţie sportiă asupra banilor sau altor obiecte personale.

”Cetăţenii aflaţi la cumpărături nu trebuie să uite că în mulţimea care îi înconjoară se pot afla persoane care profită de o clipă de neatenţie pentru a le sustrage bunuri din genţi, buzunare şi bagaje. Pe tineri, poliţiştii îi sfătuiesc să fie cât mai atenţi cu cine se împrietenesc în locurile în care îşi petrec sărbătorile şi de asemenea în discuţiile pe care le poartă cu aceştia referitor la situaţia lor materială pentru a nu deveni din prieteni, victime. De asemenea, poliţiştii mehedinţeni recomandă cetăţenilor să adopte un comportament preventiv pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare.”, a adăugat agent principal Roxana Theodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți.

Şi totuşi, dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie. Tăcerea fiecăruia dintre noi, nu face decât să-i încurajeze pe infractori să comită şi alte furturi!

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top