marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POMPIERII AU TESTAT VIGILENŢA AUTORITĂŢILOR LOCALE DIN GRUIA ÎN CAZUL UNUI INCENDIU

Autorităţile locale din comuna Gruia au fost testate de pompierii din cadrul ISU „Drobeta” privind modul de comportare şi intervenţia în caz de incendiu de vegetaţie uscată.

incendiu 1

Semnalul de alarmare acustică activat de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă a tulburat liniştea cetăţenilor din localitatea Gruia. Acesta a fost pus în funcţiune în cadrul unui exerciţiu care a vizat educarea populaţiei în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă.

„Exerciţiul a fost desfăşurat de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă (CLSU)  împreună cu serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă (SVSU) al localităţii Gruia şi a avut ca scop antrenarea forţelor participante privind alertarea populaţiei şi intervenţia în cazul producerii unui incendiu de vegetaţie uscată, care punea în pericol culturile de cereale”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Modul de alertare, dar şi activitatea desfăşurată de către cei cu atribuţii în limitarea şi localizarea incendiului de vegetaţie uscată, a fost urmărită îndeaproape de către pompierii din cadrul ISU „Drobeta”. Inspectorii din cadrul ISU Mehedinţi au verificat, pe perioada controlului de prevenire desfăşurat în localitatea Gruia, reacţia autorităţilor locale şi modul localizare şi lichidare a incendiului.

incendiu

Astfel de exerciţii sunt planificate şi organizate la nivelul fiecărei localităţi din judeţul Mehedinţi şi au ca scop educarea populaţiei, dar şi antrenarea SVSU şi CLSU în gestionarea unei situaţii de urgenţă produse la nivelul comunei.

Conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, primarul sau înlocuitorul legal al acestuia conduce operaţiunile de intervenţie în cazul producerii incendiilor, până la sosirea pompierilor profesionişti.

Semnalul de alarmare acustică “alarma la dezastre”, are durata de 2 minute şi se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele şi are rolul de a alarma populaţia, atunci când localitatea este predispusă pericolului imediat al unui dezastru natural. Semnalul încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu cu durata de 2 minute.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top