miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POMPIERII MEHEDINŢENI DONEAZĂ VIAŢĂ

Pompierii din cadrul ISU ”Drobeta” sunt parteneri în cadrul campaniei ”DONEAZĂ VIAŢĂ! ”, campanie  iniţiată de Crucea Roşie –Filiala Mehedinţi. Alături de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi  şi Crucea Roşie, pompierii şi-au propus să sensibilizeze şi să informeze populaţia judeţului Mehedinţi asupra importanţei şi beneficiilor donării de sânge, atât pentru donator cât şi pentru receptor.

DSC08601Înţelegând importanţa salvării vieţii semenilor şi cu propriul sânge, plt. maj. Stepan Dragoş, pompier în cadrul Detaşamentului Drobeta Tr. Severin, s-a prezentat în această dimineaţă, la Centrul de Transfuzie Sanguină Drobeta pentru a dona sânge, sperând ca gestul său să fie urmat şi de alte persoane.

Pompierii înţeleg cel mai bine suferinţa semenilor, aflaţi în situaţii care le pun viaţa în pericol, mai ales că de nenumărate ori, aceştia sunt primii care văd cum oamenii ajung în situaţii extreme şi pentru a-i salva este nevoie de sânge. În urmă cu mai puţin de o lună, un pompier a avut nevoie urgentă de sânge. În urma unui accident, în care un copac a căzut peste acesta, pompierul s-a aflat la limita dintre viaţă şi moarte. Numai sângele colegilor săi l-a ajutat să supravieţuiască. În acele zile, 48 de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” s-au mobilizat şi au donat sânge pentru colegul lor.

„Este un gest de solidaritate, pe care fiecare din noi îl poate face”, susţin reprezentanţii ISU Mehedinţi, într-un comunicat de presă. Acţiunea de recoltare a început vineri, 23.10.2015 şi se va derula până la sfârşitul lunii decembrie 2015, la Centrul de Transfuzie Sanguină Drobeta, dar şi în alte localităţi din judeţul Mehedinţi, acolo unde oamenii doresc să doneze sânge. Joi, 29 octombrie a.c., pompierii şi jandarmii mehedinţeni vor acorda sprijin în asigurarea transportului punctului mobil de recoltare, în localitatea Vânjuleţ, acolo unde cetăţenii s-au arătat dornici să-şi ajute semenii. La acţiune vor fi prezenţi voluntarii Crucii Roşii Mehedinţi, pompieri, jandarmi şi personalul medical din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Drobeta.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top