marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

POMPIERII MEHEDINȚENI MERG PATRU ORE PRIN PĂDURE, CU SACII DE APĂ CA SĂ STINGĂ INCENDIUL DIN DOMOGLED

Intervenția în cazul incendiului din Parcul Natural Domogled este extrem de dificilă, pompierii fiind nevoiți să meargă prin pădure, un traseu foarte greu, de aproximativ patru ore, cărând în spate saci cu apă pentru stingerea focarelor aflate la o altitudine de 1200-1300 de metri.

IMG_4490

Miercuri dimineața, peste 60 de pompieri au urcat muntele, pe jos, cu saci de apă în spate pentru a stinge focul care cuprinsese deja zece hectare de pădure de pin negru și vegetație uscată. În ajutor le-a venit și un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere din cadrul Inspectoratului General al Aviației Române.

 IMG_4489

Intervenția este extrem de dificilă. Unul dintre elicoptere încarcă saci cu apă pe stadionul din Băile Herculane. De aici, îi duce într-o poieniță, la baza versantului, de unde sunt preluați de cei peste 60 de pompieri însoțiți de câțiva localnici care le-au venit în ajutor. Aceștia urcă un drum de patru ore până la focare, pe jos, cu sacii de apă în spate.

Pompierii spun că incendiul s-a aprins din cauza căldurii. Nu este exclus ca razele soarelul să fi supraîncălzit un ciob de la care să se fi aprins.

 Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top