vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

PONTA LA INUNDAŢII ÎN MEHEDINŢI

Premierul Victor Ponta a ajuns cu elicopterul luni după-amiază, în Mehedinţi, în jurul orei 16,00, iar după ce a aterizat la Vânju Mare a mers în localitatea Gvardeniţa, unde a intrat în câteva din cele 50 de gospodării afectate de inundaţii. Îmbrăcat în sacou şi încălţat în cizme de cauciuc, premierul nu a avut răbdare să stea de vorbă cu toţi localnicii, care vroiau să-şi spună păsurile. După ce a intrat în câteva gospodării a promis că va trimite alimente şi materiale de construcţii pentru cei afectaţi.

Mai mulţi localnici i s-au plans premierului, revoltaţi, că rigolele nu au fost construite bine, iar apa se scurge în curţile lor.

_DSC0085„Am vrut să vin să vad cu ochii mei ce au păţit oamenii. Este foarte clar şi aici, şi în alte zone, că degeaba curăţă oamenii casele, dacă nu regularizăm râul”, le-a pus premierul oamenilor.

El a mai afirmat că Guvernul va aloca „rapid” suma de trei milioane de lei pentru regularizarea râului Desnăţui.

_DSC0088„Dupa ce regularizăm râul se va repara şi drumul judeţean, iar oamenii îşi pot repara casele ca să nu mai vină apa din nou (…) Prin lucrarea pe care o facem o să reparăm problema de acum încolo, ca să nu se mai întâmple peste doi-trei ani ce se întâmplă acum”, a mai spus Ponta.

_DSC0115El a susţinut că vicepremierul Liviu Dragnea va rămâne în judeţ până marţi şi va face o evaluare a pagubelor, iar Guvernul le va trimite sinistraţilor alimente, apă, pături, precum şi materiale de construcţie. Premierul a mai spus că o evaluare a pabubelor va fi făcută luni seară şi pentru judeţul Dolj, unde au avut loc, de asemenea, inundaţii.

Potrivit premierului, Liviu Dragnea va verifica şi dacă „firma care a făcut rigolele a încălcat legea”, lucrarea fiind realizată prost.

„(…) Şi-au bătut joc de cum au făcut rigolele (…) Cine a făcut şi a făcut greşit, o să verifice domnul vicepremier. Dacă au încălcat legea se duc la închisoare, din banii lor să facă lucrarea”, a afirmat Ponta.

_DSC0142La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a spus că în această seară va discuta cu reprezentanţii Prefecturii Mehedinţi şi cu specialişti de la Administraţia Bazinală Jiu, despre situaţia din comuna Bălăciţa.

„Din păcate, nu s-a făcut o regularizare riguroasă, acolo unde e cazul trebuie să facem apărări de mal”, a spus Dragnea, adăugând că trebuie să fie stabilite locrurile unde să fie făcute subtraversări.

Totodată, Ponta a cerut evaluarea lucrărilor la rigolele de pe marginea drumului din Gvardeniţa, despre care localnicii s-au plâns că au fost prost efectuate. Premierul i-a ameninţat cu închisoarea pe cei care au greşit. Vizita lui Ponta în Mehedinţi a durat puţin peste o oră, în urma sa rămânând zeci de localnici din Gvardeniţa care ar fi vrut să-şi spună necazurile prin care trec la fiecare inundaţie, dar nu au reuşit.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top