miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PONTA şi DRAGNEA AU VENIT DIN NOU ÎN MEHEDINŢI, CU O ZI ÎNAINTE DE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

În drum spre Craiova, premierul Victor Ponta şi Liviu Dragnea au făcut un mic popas la barajul Porţile de Fier I într-o vizită de imagine pentru că situaţia pe Dunăre în acest punct nu este una îngrijorătoare.  Dimpotrivă,  hidroenergeticienii de aici l-au informat că „situaţia este sub control” şi că debitele Dunării sunt în scădere.

ponta 1

Cu o zi înainte de alegerile europarlamentare, Victor Ponta şi Liviu Dragnea au mai venit o dată în judeţul Mehedinţi, judeţ unde organizaţia PSD este grav afectată de scandalul de corupţie în care este implicat Adrian Duicu.

Premierul Victor Ponta s-a arătat interesat de situaţia debitelor Dunării, având în vedere că în ultimele zile hidroenergeticienii de aici au trebuit să ia măsuri sporite pentru a face faţă debitelor crescute ale fluviului.

Primul ministru a discutat cu dispecerul de serviciu despre situaţia actuală de la Porţile de Fier I şi a primit asigurări că „situaţia este sub control”.

„Până nu trece tot necazul nu se odihneşte nimeni. (…) Dânşii mi-au spus că situaţia este sub control”, a declarat Victor Ponta la barajul Porţile de Fier I.

„În această zonă debitul a început să descrească , din aval a început să crească, dar creşte controlat. Ce este foarte important şi dumnealor şi Apele Române să rămână în continuare în conatct pentru ca în următoarea perioadă să nu avem şocuri pe dig. Aici toate instalaţiile hidromecanice funcţionează, colaborarea este bună, debitul este în descreştere”, a spus la rândul său vicepremierul Liviu Dragnea.

Specialiştii de aici i-au explicat premierului faptul că au trebuit să golească în noaptea de 16 spre 17 mai lacul de acumulare de la Orşova pentru a face faţă viiturii care se anunţa. Acum debitele Dunării sunt în scădere şi doar nişte precipitaţii abundente ar mai putea da situaţia peste cap, iar debitele să redevină periculoase.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top