miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PORŢI DESCHISE ÎN SUBUNIUTĂŢILE ISU MEHEDINŢI, VINERI 11 OCTOMBRIE

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi organizează vineri, 11 octombrie “Ziua porţilor deschise”, în toate subunităţile din Mehedinţi, marcând astfel Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

incendiu

“Vor fi desfăşurate activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor judeţului Mehedinţi privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum şi prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare al acestora. Activităţile dedicate acestei zile se vor desfăşura la sediile tuturor subunităţilor de pompieri din judeţul Mehedinţi, dar şi în unităţile de învăţământ, prin organizarea unor activităţi de informare preventivă cu elevii şi cadrele didactice.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor.

Totodată, pompierii mehedinţeni atarg atenţia că cele mai multe dezastre nu pot fi evitate, dar este importantă reducerea semnificativă a pierderilor de vieţi omeneşti, dar şi a bunurilor, în acest scop fiind important ca populaţia să fie informată.

Conform Rezoluţiei 64/ 200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Pe teritoriul judeţului Mehedinţi, riscurile naturale cel mai des întâlnite, sunt fenomenele meteo periculoase (înzăpeziri, furtuni, îngheţ), inundaţiile, cutremurele şi alunecările de teren, dar şi incendiile la fondul forestier, vegetaţie uscată sau culturi de cereale păioase. Pentru diminuarea şi reducerea efectelor provocate de astfel de dezastre naturale, la nivelul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” sunt constituite echipe specializate pe diferite tipuri de riscuri, care intervin atunci când situaţia impune.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top