miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

PORTUGHEZII CONTINUĂ INVESTIŢIA LA DROBETA TURNU SEVERIN

În pofida zvonurilor, reprezentanţii societăţii portugheze care şi-au manifestat intenţia de a deschise o fabrică de componente auto la Drobeta Turnu Severin, nu au abandonat investiţia după ce au cumpărat terenul! Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată împreună cu viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, ei au prezentat proiectul viitoarei fabrici şi au anunţat că în această toamnă va începe construcţia.

portughezi

Reprezentnaţii companiei portugheze care au anunţat că vor deschide la Drobeta Turnu Severin o fabrică de componente auto au prezentat proiectul viitoarei fabrici şi viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu:

„În prima fază, vom avea 500 de angajaţi, iar în totatl, până la finalizarea proiectului în 2016 vom avea în jur de 1500-2000 de angajaţi. Aceasta este prima fază, apoi va urma şi etapa a doua care se va construi în această zonă lăsată liberă până la finalul anului 2016.”, a declarat Rui Baptista, directorul general al Coindu România.

Faţă de datele prezentate iniţial, proiectul are o întârziere de câteva luni de zile.

marius screciu„Este un proiect complex, un proiect cu peste 1000 de locuri de muncă şi era normal ca să aibă o perioadă mai lungă de punere la punct. În acest moment nu vreau să demonstrez nimic nimănui, dar îi asigur pe locuitorii oraşului că este un proiect foarte serios şi important pentru Drobeta Turnu Severin, care în câteva luni va fi funcţional, iar cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi cei care deja au aplicat la companie îşi vor găsi de lucru aici. În acest monet suntem la stadiul în care o parte dintre cei care au fost selectaţi vor pleca de luni la Curtici unde se va desfăşura stagiul de pregătire, iar în ceea ce priveşte construcţia, la sfârşitul lunii se vor obţine ultimele autorizaţii şi apoi se va organiza liitaţia pentru desemnarea câştigătorului! ”, Marius Screciu, viceprimarul municipiului  Dr. Tr. Severin.

Viitoarea fabrică de componente auto se va întinde pe o suprafaţă de 4,5 hectare. Terenul a fost cumpărat încă din primăvară şi este situat în zona fostei centuri a oraşului:

rui coindu„În acest moment suntem în faza evaluării ofertelor de constucţie primite din partea firmelor de construcţii, acest proces se va termina la sfârşitul lunii septembrie. În două-trei săptămâni vom desemna firma care va realiza construcţia, între timp vom depune la Primărie actele pentru autorizaţia de construcţie. Obiectivul firmei este ca cel mai târziu la mijlocul lunii octombrie să avem deja începută cinstrucţia halei în care îşi vor desfăşura activitatea angajaţii”, a mai declarat Rui Baptista, directorul general al Coindu România.

Reprezentanţii companiei au semnat la Drobeta Turnu Severin şi contractele de muncă pentru un număr de 19 persoane care vor fi trimise la specilizare la Curtici, acolo unde compania mai are deschisă o filială. Dacă totul va decurge conform planului, activitatea pe platformă va începe în luna martie.

 

Firma cu capital portughez, Coindu România SRL demarează în Drobeta Turnu Severin, o investiție în valoare de zece milioane de euro, într-o fabrică în care se vor produce repere pentru cele mai importante mărci auto (BMW, AUDI, VOLKSWAGEN ȘI MERCEDES). Fabrica se va construi în zona Aeroportului din Drobeta Turnu Severin.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top