miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POSIBILĂ FRAUDĂ LA BACALAUREAT ȘI LA LICEUL ”MATEI BASARAB” DIN STREHAIA

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a deschis un al doilea dosar de posibilă fraudă la examenul de bacalaureat, pe lângă cel de la Colegiul Tehnic Dierna din Orșova, acesta vizând Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” din Strehaia, de unde anchetatorii au ridicat înregistrările audio-video, vineri, după finalizarea ultimei probe scrise.

matei basarab strehaia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Fănică Cercel, anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la o posibilă fraudă la examenul de bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” din Strehaia, dosarul penal deschis vizânt o posibilă fraudă și la evaluarea națională susținută aici.

”Au fost efectuate verificări și există o anchetă în derulare cu privire la posibila fraudare a examenului de bacalaureat de la Liceu, dar și cu privire la examenul de capacitate (n.r. evaluare națională). În acest dosar nu există deocamdată persoane suspecte, s-au ridicat doar înregistrările camerelor de supraveghere. Sesizarea a fost tot din oficiu, ca și în cazul de la Orșova.”, a declarat luni, procurorul Fănică Cercel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Cristinel Degeratu, înregistrările audio-video de la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” au fost ridicate după finalizarea ultimei probe a examenului de bacalaureat.

”După ce probele de examen s-au derulat și s-au examinat, după ce lucrările au fost preluate de comisia județeană de Bacalaureat, am fost informați că la Liceul Tehnic din Strehaia s-a deplasat o echipă a procuraturii și a organelor de cercetare și am fost informați că ar avea suspiciuni cu privire la eventuale tentative sau fraude. Aceștia au ridicat toate înregistrările audio video existente în respectivul centru de examen și așteptăm și noi să vedem dacă dumnealor au sau nu au indicii sau probe de fraudă.”, a declarat luni, Cristinel Degeratu.

Purtărorul de cuvânt al ISJ Mehedinți a mai adăugat că în urma anchetei deschise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab”, conducerea Inspectoratului Școlar Mehedinți a dispus formarea unei comisii interne care să verifice dacă metodologia de desfășurare a examenului de bacalaureat a fost aplicată corect.

La Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” din Strehaia au susținut examenul de bacalaureat un număr de 184 de elevi.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top