miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

POSIBILA FRAUDA LA SESIUNEA DIN TOAMNA A EXAMENULUI DE BACALAUREAT, IN MEHEDINTI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin desfășoară o anchetă, în cazul mai multor lucrări ale elevilor care au susținut examenul de bacalaureat la Colegiu Național Pedagogic din Drobeta Turnu Severin, aceștia fiind sesizați de către conducerea Inspectoratului Județean Mehedinți cu privire la o eventuală fraudă la sesiunea din toamnă.

bac 2Inițial, sesizarea care viza mai multe lucrări de examen ale elevilor care au susținut proba scrisă de limba și literatura română a sesiunii din toamnă a bacalaureatului a fost trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, dar întrucât aceasta nu viza fapte de corupție, ci doar posibilă fraudă, aceasta a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Sesizarea viza lucrări ale elevilor care au susținut bacalaureatul la Colegiul Național Pedaggic ”Ștefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți sesizarea viza două lucrări fără ştampilă, cinci lucrări care nu aveau semnăturile asistenţilor din sala de clasă în care s-a susținut proba și alte trei lucrări cu mai multe nereguli.

Contactat luni, directorul Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan Odobleja”, Alina Teiș, a declarat că în unitatea respectivă au susținut probele scrise ale examenului de bacalaureat, un număr de 72 de elevi de la mai multe unități de învățământ din județ

”La Colegiul Național Pedagogic a fost organizată doar o subcomisie de examen cu elevi din mai multe unități scolare. În organizare nu au fost implicate cadrele didactice ale unitatii noastre. Noi am asigurat doar partea logistică și sălile de clasă de la parter, unde totul a funcționat. Au fost elevi de la noi, de la Colegiul Național ”Traian”, din Drobeta Turnu Severin și de la Liceul din localitatea Cujmir.”, a declarat Alina Teiș.

În condiţiile în care pe arcursul anchetei procurorilor apar indicii cu privire la eventuale suspiciuni de corupţie, cazul va fi trimis procurorilor anticorupție.

Conducerea Inspectoratului Școla nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Procurorii din Mehedinți au în cercetare alte două dosare care vizează posibile fraude la examenul de bacalaureat susținut în sesiunea din vară, la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orșova și la Liceul ”Matei Basarab” din Strehaia.

La ancheta de la Orșova, vizată este fiica fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, despre care anchetatori verifică dacă a copiat sau nu cu un telefon mobil, la proba de chimie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top