miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PREFECTUL NICOLAE DRAGHIEA A SEMNAT ORDINUL DE DEMITERE A LUI ADRIAN DUICU DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL CJ

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea a semnat luni, ordinul de demitere a președintelui suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, după ce acesta a fost declarat incompatibil prin hotărârea Inaltei Curți de Casație și Justiție.

adrian_duicuPrefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea a declarat că ordinul de demitere a lui Adrian Duicu (PSD) din funcțuia de președinte al Consiliului Județean Mehedinți l-a semnat luni, după ce Agenția Națională de Integritate l-a înștiințat cu privire la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind incompatibilitatea lui Duicu.

Drăghiea a mai arătat că ordinul de demitere a fost transmis Consiliului Județean Mehedinți, Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne în perspectiva organizării de alegeri anticipate, dar și lui Adrian Duicu, cel care îl poate ataca în contencios administrativ.

Conform procedurilor în vigoare, după ce prefectul a luat act de decizia definitivă a instanței cu privire la incompatibilitatea președintelui Consiliului Județean, mandatul acestuia încetează de drept, iar postul se vacantează.

Guvernul este cel care ar urma să decidă și să înceapă procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate.

Inalta Curte de Casație și Justiție a dat în data de 10 martie, verdict de incompatibilitate în cazul lui Adrian Duicu, care este, de altfel, suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, din aprilie 2014, după ce a fost arestat preventiv într-un doar de corupție.

Adrian Duicu a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) în data de 9 mai 2012.

ANI l-a declarat incompatibil după ce firma deţinută atunci de Adrian Duicu, S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., a semnat un contract de prestări servicii medicale în valoare de 65 000 de lei cu Spitalul Judeţean, unitate administrată de Consiliul Judeţean.

Astfel, Ioan Adrian Duicu a participat, in calitate de consilier judetean, la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi, din 28 octombrie 2008, prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate.

Ioan Adrian Duicu era la vremea respectivă atât consilier judeţean în CJ Mehedinţi şi totodată asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL.

Adrian Duicu a fost ales președinte al CJ Mehedinți în anul 2012, iar în aprilie 2014 a fost suspendat din funcție tot printr-un ordin al prefectului nicolae Drăghiea care constatat la vremea respectivă că Duicu a fost arestat preventiv într/un dosar de corupție în care este cercetat împreună cu fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, dar și alți funcționari publici.

Adrian Duicu se află în prezent, în arest la domiciliu în dosarul de corupție în care este acuzat de   trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, primire de foloase necuvenite şi două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top