miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PREŞEDINTELE SUSPENDAT AL CJ MEHEDINŢI, ADRIAN DUICU AR PUTEA PĂRĂSI ARESTUL. LA FEL ŞI PONEA ŞI POPESCU

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu să fie arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie şi în care a fost arestat preventiv în data de 4 aprilie 2014, decizia nefiind însă definitivă.

duicu1-465x390-300x251Instanţa a luat aceeaşi măsură şi în cazul fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea şi omului de afaceri Constantin Popescu, fostul şef al Organizaţiei PSD Orşova, ambii cercetaţi în acelaşi dosar cu Adrian Duicu.

Hotărârea luată joi de Curtea de Apel Bucureşti poate fi contestată la instanţa supremă.

Dacă înlocuirea măsurii preventive va fi menţinută de instanţa supremă, Duicu, Ponea şi Popescu vor părăsi arestul, unde se află din 4 aprilie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top