duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRETURILE LA APA SI CANAL, IN DROBETA TURNU SEVERIN RAMAN NESCHIMBATE

Consilierii locali au respins prin vot, proiectul care viza majorarea prețului pentru apă și canal, în municipiul Drobeta Turnu Severin, propunerea fiind nejustificată pentru nici un ales local, în condițiile în care toți au votat împotrivă.

IMAG1066

În ședința ordinară a lunii iulie, pe ordinea de zi, la solicitarea operatorului de apă și canal, SECOM, a fost pus proiectul care viza majoarea tarifelor la apă și canal, pentru populație și agenți economici cu aproximativ 22%, de la 1 august.

În cadrul ședinței, aproape toți consilierii au cerut lămuriri suplimentare cu privire la motivele pentru care trebuie majorate tarifele, iar reprezentanții SECOM au invocat proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Drobeta Turnu Severin și mai multe localități din județ care ar impune actualizarea tarifelor.

Cum propunerea nu li s-a părut justificată, consilierii au respins proiectul.

Președintele de ședință, consilierul local Marius Screciu a arătat că sub același pretext s-a majorat prețul la apă și canal și în 2013, iar de atunci, sistemul nu a fost extins în municipiu.

În plus, Screciu spune că trebuie scăzut și tariful pentru apa meteorică (pluvială), pe care Secom o preia prin canalizare.

”Am fost de acord cu această mărire în 2013, în măsura în care ni s-a promis că va începe investiția privind apa și canalul în oraș. De atunci, din 2013 nu s-a făcut un metru de canalizare, ori în aceste condiții, nu mai suntem dispuși să mărim prețul la apă și canal. Mai mult decât atât, suntem dispuși, întreg Consiliul Local, a fost o uniune din partea partidelor, să mandatăm reprezentantul Primăriei în AGA la Secom, să facem un proiect și să micșorăm prețul la apa pluvială. Avem printre cele mai mari prețuri din țară și la solicitarea cetățenilor sperăm să îl micșorăm.”, a declarat consilierul local Marius Screciu.

Potrivit expunerii de motive, SECOM a cerut majorarea prețului la apa potabilă de la 3,86 lei/mc, cât este în prezent, la 4,74 lei/mc, pentru populație și de la 3,11 lei/mc, fără TVA la 3,82 lei/mc, fără TVA în cazul celorlalți utilizatori.

Tariful pentru canalizare ar fi urmat să fie majorat de la 1,54 lei la 1,88 lei pentru populație și de la 1,24 lei la 1,52 lei, pentru ceilalți utilizatori.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top