miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

Primarul din Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu ar fi vizat în dosarul privind posibile fraude cu fonduri de la APIA

Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu (PSD), este vizat în dosarul în care au loc percheziţii la sediul APIA Mehedinţi, fiind suspectat că ar fi obţinut ilegal sume importante de bani din subvenţii agricole acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

20150129_063200_1Conform unor surse judiciare, primarul din Baia de Aramă şi familia acestuia ar fi declarat la APIA că deţin aproximativ 2.000 de animale pentru care ar fi încasat sume importante de bani constând în subvenţii.

În cursul dimineţii de joi, procurorii DNA au făcut percheziţiţii şi la Primăria din Baia de Aramă şi la sediul unei firme din oraş care ar aparţine familiei primarului Rafael Dunărinţu.

Aceleaşi surse mai spun că în această anchetă ar fi vizaţi mai mulţi funcţionari APIA care au avut ca sarcini de serviciu verificarea documentelor în baza cărora s-au obţinut subvenţiile din 2012 şi până în prezent.

Primarul Rafael Dunărinţu nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi exprima punctul de vedere.

La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se află mai multe echipe de anchetatori. Surse judiciare spun că în paralel în Mehedinţi au loc zeci de percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene, iar printre cei implicaţi s-ar afla oameni de afaceri şi medici veterinari.

Surse judiciare au declarat pentru mhalert.ro că în acest dosar ar fi implicaţi fermieri care au animale şi culturi în zona de nord a judeţului Mehedinţi, mai mulţi primari, medici veterinari, precum şi funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care au întocmit dosare pentru subvenţii agricole.

Contactată de mhalert.ro, directoarea APIA Mehedinţi, Loredana Gherasimescu, care a ajuns la sediul instituţiei înainte de ora 7.00, a declarat că a fost chemată de procurori, care i-au prezentat apoi mandatul de percheziţie la sediul APIA.

Ea a mai spus că nu are nicio implicare în acest dosar şi că anchetatorii urmează să ridice mai multe documente din birourile APIA, aflate la etajul al patrulea al clădirii în care funcţionează Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurarlă Mehedinţi şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top