miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

PRIMARUL DIN BÎCLEŞ, CONTROL JUDICIAR ÎN DOSARUL ÎN CARE A FOST REŢINUT

Procurorul a decis joi, ca cei trei indivizi reţinuţi miercuri pentru evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, între care se află şi primarul comunei Bîcleş, Lucian Coandă, să fie cercetat sub control judiciar.

politieDupă ce şi-au petrecut noaptea în arest, cei trei indivizi au fost prezentaţi joi procurorului din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. În urma audierii lor, procurorul a luat în cazul lor măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2007 – 2010, în calitate de reprezentanţi legali ai 6 societăţi comerciale, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct. Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând achiziții de mărfuri și servicii), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 3,5 milioane de euro.După comiterea faptelor persoanele în cauză au cesionat părțile sociale ale firmelor implicate către cetățeni străini în scopul sustragerii de la verificările fiscale și urmărirea penală.”, se arată în comunicatul de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top