miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PRIMARUL DIN DÎRVARI, REȚINUT PENTRU A TREIA OARĂ DE POLIȚIȘTII MEHEDINȚENI

Primarul comunei mehedințene Dîrvari, Vasile Ologu a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, după ce anchetatorii au stabilit că în perioada în care se afla sub control judiciar într-un alt dosar în care era cercetat a încasat salariul întreg de la Primărie.

vasile-ologu-1-300x199-300x199Edilul este acuzat de instigare la fals, delapidare şi uz de fals. În noiembrie 2015, Vasile Ologu a fost plasat sub control judiciar de Judecătoria Vânju Mare într-un dosar în care era acuzat că a hărţuit sexual două angajate din primărie. Acesta ar fi pretins favoruri sexuale unor salariate din Primăria pe care o conducea, iar pentru că cele două angajate l-au refuzat, pe una dintre ele a demis-o iar pe cealaltă a înştiinţat-o că îi va desface contractul de muncă. Cele două au făcut plângere la Parchet. După ce instanța a decis să fie cercetat  sub control judiciar și l-a suspendat din funcție, ajutat de o alta angajată a primăriei a încasat timp de patru luni consecutiv salariul întreg. Polițiștii spun că a creat un prejudiciu de peste 10 000 de lei. Împreună cu el, a fost reținută și cea care a semnat actele în Primărie să încaseze banii. În cursul zilei de marți cei doi vor fi prezentați Judecătoriei Vânju Mare.

Aceasta este a treia oară când este reținut Vasile Ologu, în ultimele șapte luni. Prima dată s-a întâmplat în septembrie 2015 pentru conducere fără permis și abuz în serviciu, acesta fiind prins conducând microbuzul școlii din Dîrvari, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie. Două luni mai târziu a fost reținut pentru 24 de ore pentru hărțuire sexuală. În ambele dosare judecătorii au decis să fie cercetat sub control judiciar.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top