miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

PRIMELE DE PAȘTE ALE MINERILOR DE LA HUSNICIOARA AU FOST MAJORATE

Cei 750 de mineri de la Mina Husnicioara au primit vineri primele de Paște, acestea fiind majorate cu o sută de lei în urma negocierilor dintre sindicate și conducerea Complexului Energetic Oltenia.

minaPotrivit liderului Sindicatului Cartel Afla Mehedinți, Norocel Ciorăscu, în contractul colectiv de muncă, minerii aveau prevăzută o valoare de 700 lei pentru prima de Paște, aceasta fiind majorată cu 100 lei în anul 2014. Primele au constat în bonuri valorice.

Pe de altă parte, situația minerilor de la Husnicioara este incertă aceștia aflându-se la momentul actual în șomaj tehnic, până în data de 5 mai 2014. Sursa citată anterior a arătat că revenirea la lucru după data de 5 mai a ortacilor depinde de graficul stabilit pentru achitarea creanțelor de către Regia Autonomă pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin către Complexul Energetic Oltenia.

Cariera de la Husnicioara este principalul furnizor de cărbune pentru Termocentrala de la Halânga, care asigură aburul tehnologic necesar desfăşurării activităţii Combinatului de Apă Grea şi agentul termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin.

RAAN are datorii de peste 230 milioane de lei către CEO pentru cărbunele primit dar neachitat.

Creanța a fost trecută în tabelul întocmit de administratorul judiciar al RAAN, aflată în insolvență din septembrie 2013, dar potrivit sindicatelor, până martie 2014 nu fusese achitată nicio parte din datoria acumulată.

Minerii de la Husnicioara au intrat în șomaj tehnic în data de 17 martie când s-a oprit și furnizarea de cărbune către RAAN. Unitatea primește în prezent cărbune de la Motru.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top