duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

PROIECT PDL: ÎNFIINŢAREA UNUI PARC INDUSTRIAL LA HALÂNGA

Consilierii PDL aduc în atenţia autorităţilor un proiect mai vechi, privind înfiinţarea unui parc industrial, care ar putea atrage investitori în zonă. Cum problema locurilor de muncă în Mehedinţi este cea mai arzătoare, aleşii locali au iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens.

PDL

În anul 2011, la iniţiativa preşedintelui CJ Mehedinţi de la acea vreme, Marius Bălu, lua naştere SC Parc Industrial Drobeta SA, prin asocierea Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin, cele două instituţii deţinând fiecare 50 la sută din acţiuni. În acest sens, a fost aprobată şi Hotărârea de Consiliu Judeţean nr. 66 din 20.04.2011 şi urma să fie transmis fără plată un teren din domeniul public al statului din administrarea Ministerului Economiei în domeniul public al judeţului Mehedinţi şi în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Numai că proiectul a rămas doar în faza de intenţie pentru că acel teren nu a fost transferat în administrarea CJ. Aşa se face că cei doi consilieri locali PDL, Mircea Grosu şi Dumitru Mărculescu, au iniţiat un proiect de hotărâre privind mandatarea primarului municipiului Drobeta Turnu Severin pentru promovarea şi susţinerea procedurilor pentru realizarea parcului industrial Drobeta, inclusiv pentru obţinerea fondurilor aferente utilităţilor necesare punerii în funcţiune a parcului industrial.

„Nimeni nu face nimic pentru a compensa lipsa locurilor de muncă. De aceea prin acest demers am vrut să tragem un semnal de alarmă. Sperăm să fie lăsate la o parte orgoliile politice şi să nu îl considere ca pe un demers al opoziţiei”, a declarat vineri preşedintele PDL Mehedinţi, Marius Bălu.

În concret este vorba de un teren în suprafaţă de 20,0567 ha situat în vecinătatea Termocentralei de la Halânga. Dacă acest proiect va trece de votul consilierilor locali, primarul Severinului ar fi mandatat de CL Drobeta Turnu Severin să solicite Guvernului României, la prima rectificare bugetară din anul 2013, fondurile pentru realizarea utilităţilor necesare funcţionării Parcului Industrial Drobeta.

Corina Macavei

loading...


2 comentarii

  1. Toate bune si frumoase , d.p.d.v …politic ; d.p.d.v tehnic si al mediului TERMO este …in colaps astfel incat
    principalul furnizor de utilitati din zona ( energie electrica si termica , apa calda , potabila ) este in faza …
    mortul de la groapa NU se mai intoarce .
    Initiati , IN PRIMUL RAND , o dezbatere in acest sens si apoi …parcul industrial ! Nu puneti caruta inaintea
    boilor … D-l Balu a lucrat in RAAN( sef serv. reparatii si mentenanta ) si ar trebui sa stie ..

  2. da, este ok si se poate face. totul e sa nu stai prea mult la lucrarile care se fac in sebira aproape de granitia cu muntenegru si unde se circula cu semafoare, eu anul trecut am trecut relativ usor dar alticineva care tocmai a plecat duminica pierdut destul de mult timp acolo (>3 ore). poti alege eventual ca de la uzice sa mergi spre bosnia si apoi spre muntenegru (adica pe E761 si E762). Iar in Muntenegru iti recomand sa vezi perast neaparat.

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top