sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROIECTIL DE ARTILERIE DIN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL, DESCOPERIT ÎN ADĂPOSTUL UNOR ANIMALE

Echipa pirotehnică a ISU „Drobeta” a intervenit marţi în localitatea Izvorul Frumos pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate. Proiectilul de artilerie, cu calibru de 100 mm, a fost descoperit în adăpostul unor animale.

proiectil

Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost solicitată, marţi, să intervină în gospodăria unei familii din localitatea Izvorul Frumos, comuna Burila Mare, unde proprietarul  descoperise în adăpostul de animale un element de muniţie neexplodat.

Pirotehnicienii ISU „Drobeta” au constatat că este vorba de un proiectil de artilerie, calibru 100 mm, rămas neexplodat din perioada conflictelor militare, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”. Proiectilul găsit a fost transportat şi depozitat în siguranţă în depozitul de muniţie al inspectoratului până la momentul în care va fi distrus.

De la începutul anului, în judeţul Mehedinţi au mai fost descoperite alte patru elemente de muniţie, rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top