duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PROTOCOL PSD-UNPR ÎN MEHEDINŢI. GHERGHE ÎI SUSŢINE PE ALADIN GEORGESCU ŞI MARIUS SCRECIU. CE PRIMEŞTE UNPR?

Astăzi s-a parafat prototcolul PSD-UNPR în judeţul Mehedinţi. Pentru ca lucrurile să fie clar percepute de electorat, la Drobeta Turnu Severina venit secretarul general al Partidului Social Democrat, Marian Neacşu. Conform documentului, primarul Constantin Gherghe şi Organizaţia UNPR vor susţine pentru Primăria Drobeta Turnu Severin şi preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, pe Marius Screciu şi respectiv Aladin Georgescu. De partea cealaltă, şi UNPR a primit locuri eligibile pe listele celor două foruri local şi judeţean.

psd unpr

Protocolul PSD- UNPR, pentru alegerile locale din 5 iunie s-a semnat la nivel naţional în urmă cu două luni, în Capitală. La Dobeta Turnu Severin, pentru Organizaţiile judeţene ale celor două formaţiuni politice, documentele s-au semnat astăzi, iar PSD a organizat chiar o şedinţă de comitet executiv. La evenimentul care a avut loc la Palatul Culturii Teodor Costescu au participat primarii social-democraţi, conducerea formaţiunii politice şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

„Prima hotărâre pe care astăzi am luat-o în cadrul Comitetului Executiv al PSD a fost aceea că toţi candidaţii pentru funcţia de primar, fie că sunt primari în funcţie, fie că sunt pentru prima dată la o astfel de candidatură pentru PSD, să îşi depună dosarul de candidat în perioada următoare. A doua hotărâre care s-a luat a fost de constituire a  protocolului PSD-UNPR la nivelul judeţului Mehedinţi, protocol care de altfel a fost validat şi în şedinţa Biroului Permanent Naţional.”, a declarat preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD. 

În varianta acceptată de ambele părţi, UNPR va susţine la nivel local candidatura lui Marius Screciu la funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar la nivel judeţean pe cea a lui Aladin Georgescu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

„Protocolul, în forma în care astăzi am discutat-o, (…) conţine principiile generale de colaborare dintre organizaţiile judeţene ale PSD şi UNPR care au ca principal scop, obţinerea scorurilor electorale care să conducă la câştigarea Primăriei Drobeta Turnu Severin de către domnul Screciu şi a preşedinţiei Consiliului Judeţean Mehedinţi de către domnul Aladin Georgescu.”, a precizat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Actualul primar care a anunţat deja că nu va mai candida pentru un nou mandat de edil şef a declarat că îi susţine pe Aladin Georgescu şi Marius Screciu şi îşi manifestă chiar încrederea că alianţa va câştiga majorităţi în ambele foruri, la alegerile din 5 iunie.

„Ne-am angajat acolo că avem un ţel comun, astfel, ca să-l sprijinim pe Aladin Georgescu să iasă preşedinte de Consiliu Judeţean, iar pe Marius Screciu, să vină să-mi succeadă la funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.  Sper şi cred că nu va fi niciun motiv să nu ne onorăm aceste obligaţii fiecare, eu chiar îmi doresc ca Aladin să devină preşedinte şi Marius să devină primar.”,a  declarat preşedintele UNPR Mehedinţi, Constantin Gherghe.

„Rog cetăţenii să aibă ăncredere înd eciziile noastre, în ceea ce încercăm să facem pentru severineni şi pentru mehedinţeni. Pentru noi vorbesc faptele, lucrurile bune făcute de guvernările PSD şi aliaţii săi, nu vorbim din trecut, vorbim de fapte şi de lucruri serioase. Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Sper să fiu demn de această încredere, pe care mi-o acordaţi.”, a arătat şi preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

psd unpr 2

Pe de altă parte, nici UNPR nu a fost uitat în protocolul convenit. Va avea candidaţi eligibili atât în Consiliul Local cât şi în Consiliul Judeţean, la alegerile din 5 iunie.

„În acest protocol sunt deopotrivă puse sarcini şi obligaţii, şi beneficii. Adică noi avem obligaţia să susţinem candidaţii aici de faţă şi în acelaşi timp, avem locuri eligigbile, în Consiliu, pentru membrii UNPR.”, a mai spus Gherghe.

Întrebat cu privire la locul rezervat pentru Constantin Gherghe în baza protocolului, răspunsul a fost tranşant. Protopcolul vizează doar alegerile locale, dar dacă actualul primar vrea să devină parlamentar în toamnă, el va fi susţinut de PSD.

„E prematur să discutăm acum despre alegerile parlamentare.”, a spus Constantin Gherghe.

 „În măsura în care domnul primar Gherghe va decide ca în toamnă să candideze pentru un loc de parlamentar, Organizaţia PSD sau cele două partide, în alianţă, (n.r. PSD – UNPR) vor susţine acest demers, urmând ca domnia sa să îşi exprime această opţiune.”, a conchis Marian Neacşu, secretarul general al PSD. 

Preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu a precizat în urma şedinţei comitetului executiv că protocolul PSD-UNPR vizează doar Primăria Drobeta Turnu Severin, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Mehedinţi. În celelalte unităţi administrativ teritoriale, PSD are candidaţi prorpii atât pentru primării cât şi liste de consilieri.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top